Türkiye Alerji ve İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Demet Can, kış aylarının ve yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan renkli dövmelerin son yıllarda daha popüler olduğunu ve halkın bir kısmında popüler olmakla sınırlı kalmadığını açıkladı. Renkli dövmenin derinin altına işlendiği sırada farklı maddelerin deriye girdiğini açıklayan Can, derinin altına giren bu maddelerin bazı kişiler tarafından tolare edilmesinin mümkün olamadığını ve alerjik sorunlar ile enfeksiyonlara sebep olabildiğini ve bazen hayati problemler yaşamalarına neden olabildiği uyarısında bulundu. 

Can, renkli dövmenin yapılır yapılmaz cilt üzerinde hafif kızarıklıklar ve belirgin kızarıklıklar olması, kaşıntı ve döküntü olmasının normal olduğunu, cildin kendisini belirli bir süre sonra onaracak olduğunu bu tür reaksiyonların alerji olduğunu göstermediğini ve kişinin alerji endişesi yaşamasına gerek olmadığını açıkladı.

Alerjik enfeksiyon dövme yapıldıktan sonra ortaya çıkar

Alerjik reaksiyon verecek olan cildin dövme yapıldıktan hemen birkaç dakika veya saat sonra ortaya çıkabildiği uyarısında bulunan Can, 3 ay sonra veya uzun zaman sonra alerjik reaksiyon olmasının mümkün olmadığını açıkladı. Can, Alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden dolayı sarı ve kırmızı renklerin en fazla alerjiye sebep olan renkler olmasından dolayı dövme yaptırmadan önce bir uzmana danışmanın daha doğru karar için önemlii olabileceği uyarısında bulundu.