Gün içinde su seviyelerini koruyarak metabolizma ve enerji seviyelerini dengelemek mümkün. İftarda ve sahurda neler yediğiniz su seviyelerinizi etkiliyor.

Su, vücutta pek çok hayati işlevin gerçekleşmesi için önemli besin kaynağıdır. Oruç tutarken susuz kalan vücudun bu eksiğini nasıl kapatabiliriz? Havaların ısınmaya başladığı bu dönemde, Ramazan ayında susuz kalmamak için 9 temel gıdadan destek alabilirsiniz.

Susuz kalmaya karşı iki şekilde korunabilirsiniz: Birincisi, iftarda, iftardan sonra ve sahurda yeterli sıvıları alarak ve doğru besinleri tüketerek. Gün içinde kaybettiğiniz su miktarını azaltarak da yine bunu başarabilirsiniz.

Oruç saatleri dışında bol su için. Meyve suyu ve gazlı içecekleri çok fazla tüketmeyin. Su içeren besinleri tüketmeye çalışın. Tek seferde çok aşırı miktarda su içmeyin. Kafein içeren içecekleri sınırlayın.

Ağır egzersizler ter kaybettirir ve susuz bırakır. Ramazan ayında hafif egzersizleri seçin.

Susuz Kalmanızı Önleyecek 9 Besin

Salatalık

Besleyiciliği yüksek olan salatalık çok fazla su içerir. Suyun içerisinde salatalık dilimleri koyarak tüketebilirsiniz.

Çilek

Pek çok faydası olan çilekte bol miktarda su bulunur. İshale yardımcı olur. Sindirimi yavaşlatatır ve sahur için ideal bir besindir.

Süt ve Yoğurt

Vitamin ve mineral deposu süt, hem yiyecek hem de içecek gibidir. Vücudu nemlendiren ve serin tutan bu ikiliyi Ramazan'da tüketebilirsiniz.

Yeşil Sebzeler

Su bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzelerde %90'dan fazla su bulunur.

Meyveler

Karpuz, kavun, portakal, şeftali gibi sulu meyveler de bu ay tüketilmesi önerilen besinlerdir.

Kereviz

Hafif bir başlangıç yapmak için ideal besinlerden biri olan kereviz, suyun vücuda emilmesine yardımcı olan besleyici mineraller içerir.

Turp

İftarda salatalarda bulundurulabilir. Vücudu tazeler.

Domates

Ağır soslar yerine domatesi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda doyurucudur.

Egzotik Meyveler

Ananas ve mango gibi meyveler hem tatlı ihtiyacını hem de su ihtiyacını karşılar. Uzun süre enerji verir.

Editör: TE Bilişim