HaberTS- Haber Servisi- Dünya 2020 yılından çok ümitliydi; 2019 yılı insanlar için her açıdan zor geçmiş ve 2020 aşkla beklenmişti. Yeni yılın aşkı da sahte çıktı. 2020 yılı geldikten sonra insanlar geçen yılı mumla arar oldu. Özellikle virüs olayı bütün dünyayı canından bezdirmiş duruma getirmeyi başardı; olaya kısa bir özetle başlayalım; Çin bir gün yeni bir virüsten bahsetti, bu virüsün ismini de özelliklerinizde insanlar ilk defa duyuyordu. Çin hastalığın çok yüksek bir hızda bulaştığını ölümcül olduğunu ve buna benzer birçok özelliğini açıkladı ama bizler hatta tüm dünya bu çağrılara cevapsız kaldık. Türkiye gibi birkaç devlet dışında koca ülkeye yardım eden bile olmadı. Şimdi hastalık tüm dünyaya yayıldı ve özellikle dünya devlerini teker teker yere seriyor.

Rusya hastalık içinde boğuluyor

Komşularımızın ikisi de çok zor zamanlar yaşıyor; ilk olarak Rus devletinden başlayalım, Rusya bizim geçmiş olarak da tanıdığımız iyi bildiğimiz bir ülkedir. Geçmişte atalarımız ve Ruslar arasında çok büyük savaşlar yaşanmış, sonrasında ne kadar iyi geçinsek te, Rusya hala devletimiz aleyhinde işler yapmaya devam etmektedir. İkinci dünya savaşında büyük alman ordusunu durdurunca büyük bir prestije sahip olan Ruslar ABD ile liderlik yarışına girmişlerdir. Bu yarıştan galip çıkamazsalar da dünyanın ilk iki sırasında olmayı başarmışlardır. Durumlar bu kadar iyi durumdayken korona virüs onları da ABD’yi de darmadağın etmiştir. Rus devleti hastalıkla bir anda tanışıp çok hızlı yükselmesini izlemişler ve aşıyı da bulmuşlardır. Ekim ayında hastalığa karşı aşıyı piyasaya sürecek olan Ruslar hastalıktan da tez zamanda kurtulmayı planlıyor.

İran hastalığı saklıyor

Bu iddialar birçok ülkede çıkmasına rağmen İran tarafından red edildi ama bu artık bir gerçek. İran hastalığı saklamaktan başka bir şey yapmıyor. Ülkesinden çok büyük oranda virüs haberleri gelmesine rağmen açıklanana rakamlarda virüs sayısı çok az olarak söyleniyor. Şu an komşumuz olan iki devlette de virüs çok fazla oranda bulunuyor. Türkiye bu ülkeye giriş çıkışlar konusunda tez zamanda önlem almazsa işler iyice kötüye gidecektir. Bu ülkeler aşı piyasaya çıkıp ta işe yarayana kadar, önlemleri arttırmazsa aşı bile yetişmeye bilir.

Editör: TE Bilişim