Dünya korona adı verilen bir hastalıkla tanışalı yaklaşık olarak 7 ay oldu; yılbaşından sonra Çin’de tuhaf durumlar yaşanmaya başlandığında kimse bu hastalığı bilmiyordu. Çin’in Vuhan kentinde insanlar ateşli grip geçiriyor ve bu hastalık çok hızlı bir şekilde bulaşıyordu; önceleri hastalığın yarasalardan bulaştığı söylendi. Sonrasın da hastalık inan yapımı diye iddialar çıkmaya başladı; birçok söylenti olmasına rağmen hastalığın insan yapımı olduğu kanıtlanamadı. Dünya hastalık sadece Çin’de yaşanırken ciddiye almak yerine Çin’i kendi başına bıraktı. Hastalıkta o ülkeden hızlıca dağıldı; dünyada şu an hastalık görülmeyen yer neredeyse kalmadı. Hastalığın çaresi ise bir türlü bulunamıyor; son 3 hafta içinde 3 ülke aşı açıklaması yaptı, işte detaylar

Dünyanın kurtuluşu aşıya bağlı

Durumlar maalesef bu kadar ciddi, Türkiye olarak hastalıkla mücadele konusunda iyi olmamız dünyanın da iyi olduğu anlamına gelmez. Dünya hastalıktan aynı anda kurtulmadığı sürece kurtulma şansına sahip değiliz; biz bitirsek başka ülkeden gelenler yine hastalığı bize taşıyacaklardır. Bu yüzden ülke ülke olarak değil dünya olarak tek sefer de bu işin içinden çıkmamız lazım. Bunun tek yolu olarak görülen nokta aşı yani ilaçtır; korona farklı ve ilk kez karşılaşılan bir hastalık olduğu için aşısı da maalesef yoktu ama 3 ülke birden aşıyı bulduk açıklaması yaptılar.

İngiltere, ABD ve Rusya aşıyı bulduklarını açıkladılar

 İnsanlarda hastalığı Çin icat etti ve sonunda Çin aşıyı bulduk diye düşünceler vardı; olaylar hiçte beklenildiği gibi olmadı. Önce İngiltere aşı bulduk dedi; devletler için de ilk aşı açıklaması yapan ülke İngiltere olmuştu. İlk denemeden bu yana insanlara bilgi veren ülke aşıyı bulmuştu. Sonrasında ABD bulduk dedi; aşı ile ilgili bir diğer olumlu haber ABD ülkesinden geldi. ABD direk başkan tarafından aşıyı bulduk dedi ve insanları sevindirdi. Son olarak da Rusya aşıyı bulduk diye açıklama yaptı; bu 3 ülkenin de aşıyı bulduklarına dair iddialarının gerçekliği piyasaya sürüldüğünde belli olacaktır. Yakın bir tarihte aşıyı piyasaya sürmekle ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Editör: TE Bilişim