HaberTS- Haber Servisi- Dünya covid 19 adlı virüs ile tanışalı yarım seneden fazla bir zaman oldu; bizler bu virüse bir türlü alışamadık ama o dünyayı çok sevmiş olacak ki bir daha ülkemizden ve dünyadan gitmek bilmedi. İşin başından kısa bir özet geçelim; Çin’den bir hastalık haberi geldi ve dünya bu haberle çalkalanmaya başladı; yeni bir virüsten bahsediliyordu ama bu virüsün ne olduğunu kimse bilmiyordu. Sonrasında Çin’den gelen açıklamalar insanları korkutmaya başladıysa da yönetimler pek oralı olmadı. Bu hastalık yavaş yavaş dünyaya yayılmaya başlayınca durumun ciddiyeti ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Avrupa kıtasında muhteşem bir hızla yayılmaya başlayınca dünya daha da büyük bir şekil de korktu. Onlar Çin ve ya Türkiye değildi onlar dünyanın göz bebeği Avrupa ülkeleriydi ve her gün binlercesi gidiyordu. Sonrasında dünyada hastalığı karşı hızlı bir şekilde ilaç ve ya aşı bulma çabası ortaya çıktı ama bir türlü ne aşı bulundu ne de başka bir ilaç. Bugün gelen haber ise insanları mutlu etmeyi başardı; Rusya aşıyı bulmuş ve dünyaya haber veriyordu işte detaylar

Rusya’da aşı çalışmaları tamamlandı

Sizlere kısa bir süre önce bilgilendirme yapmıştık; Türkiye ve başka ülkelerden aşı haberleri geliyor diye; sonunda elini hızlı tutan ülke Rusya oldu. Biz de dahil herkes İngiltere’den daha önce bekliyordu ama ne önemi var. Aşı bulunsun da kim bulursa bulsun. Bu hastalık zengin- fakir, iyi- kötü demeden herkese bulaşıyor ve insanları çok zor duruma sokuyordu. Bütün dünya dört gözle aşı haberini bekliyordu ve şu an bu haber sizlerle birlikte bütün dünya gazetelerine yayılmaya başladı; Rusya, daha önce de aşıyı bulduk dedi ama o zamanlar aşı çalışma yani deneme aşamasında bulunuyordu. Şimdi yapılan açıklamada aşının tam olarak denemeleri geçtiğini belirttiler. Bu dünya ve ülkemiz için fazlasıyla sevindirici bir haber oldu.

Piyasaya ne zaman sürülecek?

Herkesin bilmek istediği asıl soru şimdilerde bu aşı ne zaman piyasaya sürülecek? Bizleri umut içinde umutsuzluğa sürükleyen konu zaten bu. Aşı bulundu diye binlerce haber geliyor ama biri de çıkıp şu günde artık satılacak demiyor. Rus yetkililer de böyle bir açıklamada bulunmadı ama beklenen süre yaklaşık olarak 2 ile 3 ay arasında sürüleceğidir.  Şu an aşının ilk piyasaya sürüldüğünü görmek en büyük dileğimiz ve bütün dünyanın beklentisidir; dünya artık hemen olsun da istemiyor; gerçekten aşı bulunmuş olsun ve bize tam bir saat versinler. Bu ikisinden başka bir beklenti yok evet, aşı kesin olarak Rusya tarafından bulundu.

Editör: TE Bilişim