İnsan vücudu gece uykusunda aslında deyim yerindeyse kendini tadilata alır. Ağrılarımız azalır, yorgunluğumuz geçer ve yeni bir günü yaşamaya hazır hale geliriz. Güne başlamadan önce içeceğiniz bir bardak su ise bu gece yapılan tadilatı pekiştirecek ve sizin gün içinde çok daha zinde olmanızı sağlayacaktır. Gece onarım yaptıktan sonra organlarınızın her şeyden önce suyla rahatladığını temizlendiğini düşünün. Kendinizi su damlalarının yerine koyarak vücudunuzu dolaştığınızı düşünsenize. 

Sabah kaltısından ve sonraki birçok öğünden önce midenizi ve bağırsaklarınızı suyla rahatlatmanız, derinize ve kanınıza iyi gelebilecek bir bardak su gerçekten ihmal edilmemesi gereken bir rituel olmalı. Öte yandan bu bir bardak suyu ılık ve bir kaç damla limon damlasıyla içerseniz yağ yakımını da hızlandırma özelliği olacaktır. Tansiyonunuzu düşürek kadar veya mide asidinizi çoğaltacak kadar çok değil sadece bir kaç damla limon...

Suyu bu şekilde içtiğiniz de metabolizmanızı hızlandırmaya yada dengelemeye yardımcı olacağını görebilirsiniz.

Öte yandan kendinize detox suları da hazırlayabilirsiniz.. Dilim limon, maydanoz, salatalık ve tarçın çubuğunda biraz dinlendirerek içebileceğiniz detox suyunu da sabah için tercih edebilirsiniz. 

Editör: TE Bilişim