Saç köklerinin güçlenmesi için; saç derisinin hassas yapısına zarar vermeden doğal bakım yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Saçlarınıza zarar vermeyen sağlıklı bir bakım serumu özelliği taşıyan mavi su nerede bulunur nereden bulunur diye merak ediyorsanız resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Saç Köklerini Güçlendiren Bitkiler Nelerdir?

Hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemli olan saçların bakımı ne kadar sağlıklı ve doğal olursa o kadar gür ve canlı gözükürler. Saç köklerinin güçsüzleşmesi beraberinde saç dökülmesi meydana getirir. Saç dökülmesi zaman içerisinde seyrekleşme ile birlikte kellik problemleri meydana getirir. Yoğun olarak erkeklerde görülen saç dökülmesi aynı zamanda kadınlarda da meydana gelebilmektedir. Son yıllarda kadınların birçoğunda erkek tipi saç dökülmesi problemleri yaşanmaktadır. Saç dökülmesini engelleyen bitkiler köklerin güçlenmesini sağlar. Böylece hasar görmüş kökler onarılır ve yeni saç oluşumu sağlanır. Lavanta saç köklerini güçlendiren bitkilerden biridir. Saçlara bakım yapan ve saç kaybını engelleyen bu bitki aynı zamanda saçları nemlendirir ve kuruma, kırılma gibi etkilerin oluşmasını önler. Bunların yanında kepek problemleri ile de baş eder. Isırgan otu da saç köklerini güçlendiren ve saç dökülmesini engelleyen bitkiler arasında yer almaktadır. Saçı kökten uca besleyen bu bitki aynı zamanda saça canlılık katar ve kırılmasını önler.

Saç Kökleri Güçlendiren Yiyecekler Nelerdir?

Soğan saçların sağlıklı uzaması için faydalı olan sebzeler arasında yer almaktadır. Özellikle soğan suyunun saç çıkarıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Saç kıran gibi saçın dökülmesine neden olan ve bir daha çıkmasını engelleyen hastalıkların oluşumunu engeller. Kepeklenme, saçların kırılması ve saç derisinde enfeksiyon oluşumu gibi durumları engelleyerek sağlıklı, gür saçların oluşumuna destek verir. Sarımsak çok eski yıllardan beri saç bakımı için kullanılan bir besindir. Saç köklerini besleyen ve saçlarda meydana gelebilecek deri hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan sarımsak saç dökülmesini önleyerek, yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Aynı zamanda saçların gür ve hacimli durmasını, kalınlaşmasını, parlamasını da sağlamaktadır. Sarımsak ile yapılan kürler ile saç kıran gibi hastalıkları engelleyebilirsiniz.

Saç Köklerini Güçlendirmek İçin Ne Yapmalıyız?

Saç dökülmesi problemlerinin önlenmesi için öncelikle saç köklerinin güçlenmesi sağlanmalıdır. Doğal özler ile yapılan bakımlar saçların güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Saç köklerinin güçlenmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekmektedir. Et, süt, yumurta, badem, ceviz fındık gibi omerga-3 ve protein açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Doğal beslenmenin yanında saçlarınıza doğal bakımlar uygulamalısınız. Bitkisel yağlar bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

Saç Köklerini Güçlendiren Serumlar

Doğal özlü serumlar saçların ihtiyaç duyduğu her türlü vitamin ve mineral desteğinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Saç bakımını doğru şekilde yapmak dökülmeleri durdurur ve aynı zamanda yeni saç oluşumunu da sağlar. Eğer saçlarınız için sağlıklı bir bakım ürünü arıyorsanız ve mavi su saça iyi gelirmi diye merak ediyorsanız sizler de bu ürünü kullananların yorumlarını inceleyebilir ve aynı zamanda ürün hakkında geniş bilgiler elde edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim