Saçlarınız bir süredir dökülüyor ve uzamıyor mu? İşte saçlarınızı en hızlı şekilde uzatan 9 uçucu yağ!

Saç, insanların ilk fark ettiği şeylerden biridir. İnsanlar saçlarının sağlıklı, güçlü ve biçimli olmasını sağlamak için çok zaman harcarlar. Bununla birlikte, saçların uzaması da uzun zaman alır, bu da yeni bir görünüme hevesli olan kişiler için olduğu kadar erken saç dökülmesi, kellik ve sağlık sorunları yaşayanlar için de sinir bozucu olabilir.

Pek çok insan, saça daha fazla zarar verme endişesi olmadan saç uzatmak için uçucu yağlara yönelir. Birçok yağın uyarıcı, iltihap önleyici, antibakteriyel, yumuşatıcı ve antioksidan özellikleri vardır ve bunların tümü sağlıklı saçların çıkmasını teşvik etmeye ve sahip olduğunuz saçı kırılmaya karşı korumaya yardımcı olabilir.

Saç Uzaması İçin En İyi 9 Uçucu Yağ

Saç büyümesi için en etkili uçucu yağlar biberiye, hindistancevizi, lavanta, nane, papatya, sedir, havuç tohumu, selvi ve limon yağıdır.

Nane yağı

Saç dökülmesinin başlıca nedenleri arasında kuru cilt ve saç köklerine kan akışının gitmemesi gibi sorunları sayabiliriz. Bu da saç büyümesini yavaşlatabilir. Nane yağının yatıştırıcı ve uyarıcı özellikleri, tıkanmış gözenekleri açmaya ve folikül sağlığını güçlendirmeye yardımcı olurken kafa derisine kan akışını artırabilir ve bunların tümü sağlıklı saç büyümesine yol açar.  

Nasıl Kullanılır – Saç büyümesini etkili bir şekilde teşvik etmek için bu yağın sadece küçük bir miktarını (5-8 damla) sızma hindistancevizi yağı ile karıştırmanız gerekir. Bu karışımı saç derinize iyice ovalayarak uygulayın ve normal şampuanla durulamadan önce 10-15 dakika bekletin.

Lavanta yağı

Saç uzamasını teşvik etmek için en iyi seçeneklerden biri lavanta yağıdır, çünkü foliküllere kan akışını artırabilir, aşırı sebum üretimini ve tıkanmasını önleyebilir, cildi nemlendirebilir, kepeği azaltabilir ve genel olarak saçın sağlığını artırabilir. Ayrıca saçın görünümünü ve dokusunu iyileştirebilir, bu da onu çok yönlü bir saç toniği haline getirir.

Nasıl Kullanılır - Lavanta yağı güçlüdür ve kafa derisi hassas bir bölge olabilir, bu nedenle bu yağın 10 damlasını 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve saç derisine ve saça iyice ovalayın. Uyurken saçınızı bir havluya sarın veya bone takın ve sabah yıkayın.

Biberiye yağı

Biberiye yağı, kafa derisine akan kan miktarını uyararak saç büyümesini uyarabilir ve folikül sağlığını koruyabilir, ayrıca gözenek tıkanmasını önleyecektir. Bu yağ, saç dökülmesinin hem belirtilerini hem de altta yatan nedenlerini tedavi eder.

Nasıl Kullanılır - Bu yağı kullanmanın popüler bir yöntemi, 8-10 damla hindistancevizi yağı veya zeytinyağını saç derisine kuvvetlice sürmeden önce karıştırmaktır. Yağ karışımını saçınızı yıkamadan önce 30-60 dakika kadar saçınızda bekletin.

Sedir Yağı

Bu yağ, kan akışını uyarmak ve kafa derisinin bağışıklık sağlığını güçlendirmek için mükemmeldir. Akne ve kepeği önleyerek ve aynı zamanda besinlerin foliküllere akışını teşvik ederek, çalışmaların bu yağın alopesinin bazı etkilerini tersine çevirebildiğini bulması şaşırtıcı değildir.

Nasıl Kullanılır - Bu yağın, özellikle aşırı yağlı saç derisine sahip olanlar için yaygın bir kullanımı, saçınızı yıkarken 4-5 damla bir avuç şampuanla karıştırmaktır. Yağ dengeleyici sonuçlar ve daha iyi saç büyümesi için bunu ayda bir haftada bir yapın!

Selvi yağı

Selvi, vücutta dolaşımı uyarmak için uzun süredir kullanılan çok güçlü bir yağdır. Saç köklerine doğru kan akışı, saç büyümesini hızlandırmanın veya normalleştirmenin arkasındaki kanıtlanmış faktörlerden biri olduğundan, bu kafa derisi için çok önemlidir.

Nasıl Kullanılır – Nazik bir saç ovma oluşturmak için 5-10 damla selvi yağını 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırabilirsiniz. Saç derisine uygulayın ve 10 dakika boyunca saçınıza masaj yapın, ardından 20 dakika daha saçta oturmasına izin verin. Bunu takiben, duşta yıkayabilirsiniz.

Papatya Yağı

Kafa derisi iltihaplandığında, saç büyümesi için çok kötü olabilir, çünkü bu durum kepek, aşırı kaşınma ve kaşıntıya neden olabilir ve bu da saç büyüme hızınızı düşürebilir. Papatya yağı, cildi yatıştırabilen ve iyileşmeyi hızlandırabilen anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için saç büyümesi için en iyi esansiyel yağlardan biridir.

Nasıl Kullanılır – Çoğu saç uzatma bakımında olduğu gibi, papatya yağınızı zeytinyağı veya jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırmak ve ardından saç derinize ve saçınızın köklerine nazikçe sürmek istersiniz. Yağlar sonunda saç derinize emileceğinden, bu yağı saçınızda bırakabilir veya yıkayabilirsiniz.

Limon yağı

Saç deriniz enfeksiyonlara veya tahriş edici maddelere maruz kaldığında, kepek ve kuru cilt ile sonuçlanabilir. Zengin antiseptik ve antioksidan içeren limon yağını saçınıza ekleyerek saçınızın bağışıklık sağlığını koruyabilir ve olası enfeksiyonların saç büyümesini en aza indirmesini önleyebilirsiniz.

Nasıl Kullanılır - Limon yağının basit ve popüler bir kullanımı saç durulamadır. Normal bir şampuanın ardından, 10 damla limon yağını ılık suya karıştırın ve birkaç dakika sonra durulamadan önce temiz saçınıza ve saç derinize sürün.

Havuç Tohumu Yağı

Bu yağ, saç dökülmesini önlemek için hem folikülde büyürken hem de görünür olduğunda saçınızın sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu antioksidanlar ve diğer besinler açısından zengindir. Havuç tohumu yağı ayrıca saç derisini nemlendirir, detoksifiye eder ve olası enfeksiyonlardan korur.

Nasıl Kullanılır – 5-10 damla havuç tohumu yağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp karışımı saç derisine uygulamak etkili bir çözüm olabilir. Duşta ılık suyla iyice durulamadan önce bu saç maskesini 30-60 dakika bekletin.

Hindistancevizi yağı

Bu efsanevi yağ, yağ asitleri ve diğer besinler açısından zengindir. Saçın ve cildin nemini ve genel sağlığını koruması gerektiğini ifade eder. Hindistan cevizi yağını kafa derisine, foliküllere ve saça uyguladığınızda, saç tellerini güçlendirebilir, sebum üretimini ve tıkanmasını azaltabilir ve kepeği önlemek için cildi nemlendirebilir.

Nasıl Kullanılır – Hindistan cevizi yağı mükemmel bir taşıyıcı yağdır, bu nedenle saçta saf halde kullanılabilir. Yağı ısıtmak ve ardından saç derisine sürmek, ardından iyice uygulandığından emin olmak için saçı taramak, saç büyümesini hızlı bir şekilde uyarabilir ve saçınızın görünümünü ve parlaklığını iyileştirebilir!

Dikkat: Uçucu yağların saç uzaması için kullanımı tüm dünyada son derece popülerdir, ancak hassas cilde ve saç derisine sahip kişiler için, bazı uçucu yağlar, iltihaplanma ve rahatsızlığa neden olabilir. Bununla birlikte, ölçülü kullanıldığında veya uygun şekilde seyreltildiğinde, bu yağların çoğunun kullanımı tamamen güvenlidir. Ancak, saçlarınızı uzatmak için bu uçucu yağları denemeden önce, özel sağlık durumunuza bağlı olarak olası komplikasyonlar veya riskler hakkında doktorunuza danışmanız her zaman daha iyidir.

Editör: TE Bilişim