Saç dökülmesi ve incelmesi, saçların uzamasını durdurur. Doğrudan sağlığa etki etmese de, sinir bozucu bir durumdur. İşte, saçların doğal yoldan uzatan 10 etkili çözüm!

1. Masaj

Saç yağları ve maskeleri ile birlikte saç derisine masaj yapmak saç derisini uyarır ve saç kalınlığını artırır. Dökülme durur, saçlar yeniden sağlıklı bir şekilde uzamaya başlar.

2. Aloe vera

Aloe vera uzun süredir saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca saç derisini yatıştırır ve saçı yumuşatır. Kepeklenmeyi azaltabilir ve aşırı yağ nedeniyle tıkanmış olabilecek saç köklerini temizler.

3. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, saç yapısına nüfuz eden ve protein kaybını azaltan laurik asit adı verilen yağ asitleri içerir.

4. Viviscal takviyesi

Viviscal, saçları seyrelmiş kişilerde saç büyümesini destekleyen doğal bir saç uzatma takviyesidir.

Köpekbalığı ve yumuşakça tozu, organik silika ve C vitamininin (açerola kirazından elde edilen) mineral açısından zengin bir kombinasyonu olan AminoMar C olarak da bilinen bir deniz kompleksidir. Bu bileşenler, yeni saç hücrelerin gelişmesine ve mevcut hücrelerin güçlendirilmesine yardımcı olabilir.

5. Balık yağı

Omega yağ asitlerini tüketmek, saçınızı içeriden güçlendirmeye yardımcı olabilir. Antioksidanlarla birlikte bir omega takviyesi almak saç yoğunluğunu ve hacmini artırır. Ayrıca saç dökülmesini azaltır.

6. Ginseng

Ginseng takviyeleri almak, saç köklerini uyararak saç büyümesini teşvik edebilir.

7. Soğan suyu

Soğan suyunun kokusuyla baş edebiliyorsanız, faydalarına değdiğini görebilirsiniz. Soğan suyunun saç büyümesini desteklediği bilinir.

8. Biberiye yağı

Biberiye yağı, saç uzamasını desteklemek ve saç dökülmesini azaltmak için yaygın olarak kullanılan bir uçucu yağdır. Biberiye yağının yeni saçların çıkmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

9. Sardunya yağı

Sardunya yağı, saç büyümesini teşvik etmek ve dolaşımı hızlandırmak için kullanılır.

10. Limon

Taze limon suyu veya limon yağı kullanabilirsiniz, çünkü ikisinin de saç kalitesini ve büyümesini arttırdığı bulunmuştur. Limon yağı, sağlıklı saç derisini korumanıza ve saçlarınızın uzamasına katkı sağlar.