Eğer saçlarınız bakımsız ise evinizde çok kolay hepinizin ulaşabileceği bir yöntem ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Özellikle ev hanımlarının çok kullandığı bir ürün olan pirinç ile. Nasıl mı?

Her gün ya da en az haftada iki üç kez her evde pilav pişiyordur ya da herhangi bir yemek içerisine pirinç kullanılıyordur. Pirinç hiçbir zaman olduğu gibi yemeğe girmez. O yüzden pirinci önceden mutlaka ıslatmayı tercih ederiz. Pirinci ıslatırken pirinç suyunu beyazladığını hepimiz fark ediyoruzdur. İşte bu pirinç suyu sizin mucizevi bakım ürününüz olacak.

Aslında pirinçten çıkan su nişastalı bir su haline geliyor. Ev hanımlarının da sürekli kullandığı gibi pirincin nişastasını çıkartmak. Rahatlatmak anlamına gelen bu uygulama aslında saçlarınızın bakım suyu olabilir.

Saçlarınız eğer parlaklığını kaybettiyse çok sık bir şekilde kırılıyorsa ve geç uzuyorsa bu su size gerçekten şifa olabilir. Pirincinizi ıslattıktan sonra çıkan beyaz suyu bir kavanoza alın. Normalde bir herhangi bir kokusu olmuyor ama bu suyu biraz portakal kabuğu ya da limon kabuğuyla hafiften kaynatarak güzel bir koku olmasını da sağlayabilirsiniz.

Bu suyu bir hafta kadar bekletmeniz gerekiyor. Bir hafta sonra beklettiğiniz suyu açtığınızda saçınızın kuru haline dökeceksiniz. Ve on beş yirmi dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Daha sonrasında saçınızı yıkamalısınız. Güzel durulayarak, çok fazla şampuan kullanmayın ki doktorlar çok fazla şampuan kullanmasını asla önermez. Saçınızı güzelce durulayıp kuruladıktan sonra göreceksiniz ki saçınız ilk kullanımda bile gayet parlak ve daha canlı duracaktır.

İşte hepimizin evinde olan ve her ev hanımının hatta her yemek yapan kişinin kullandığı pirinçten saçınız için mükemmel bir bakım ürünü. Bakım ürünlerine ambalajlı ürünlere o kadar da para harcamaya gerek yoktur bazen. Bazen en ihtiyacınız olan şey burnunuzun dibindedir.

Bu güzellik önerisini aslında Koreli kadınlar yıllardır, kullanmakta. Herkes bilir Uzak Doğu kadınlarının parlak kalın telli saçlarını. Pirincin en çok yetiştiği yerde bu bakım ürününü de tabi ki onlar keşif etti. Ama artık hepimiz öğrendik… Bu pratik bakımı yapmayan kalmasın…

Editör: TE Bilişim