Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef cildin en derin bölgesin'de oluşur. Cild'in yüzeyine kademeli bir şekil'de yürüyen hücre tabakaları bu kısım'da ölmeye başlar. Bu yüzden gün içerisin'de yürüdüğünüz ve ya bir aktivite yaparken dökülmeler bu yüzden oluşur. Bu dökülmeler olduğun'da yeni hücreler eskisinin yerini alır. Bu saye'de yeni hücreler her zaman oluşur.Fakat dökülmeler engellenemez. Ancak sedef hastalıkların'da bu oluşum oldukça hızlı bir şekil'de ilerler.Cild yapısı bu kadar hızlı dökülmeye ve hızlı hücre üretmeye bağlı olarak sedef hastalıkların'da görülen pullanmalar yüzey tabakasın'da görülür.

Sedef Hastalığı Nedenleri?

Bakıldığın'da sedef hastalığı bir kronik rahatsızlıktır. Ancak buna neden olan ne tür bir hastalık olduğununun bilimsel olarak kanıtlanamamıştır. Sedef hastalığı bir virüs ve ya bakteri olmadığı için bulaşma riski yoktur. Sedef hastalığın nedenleri arasın'da en büyük etkenlerden biri de genetik bir yatkınlık olduğudur. Ailesin'de olmaması ancak geçmiş kuşakların'da sedef hastalığı görülmüşse bile buna bağlı olarak çıkmış olabilir. Bu yüzden sedef hastalığın nedenleri tam olarak bilinmiyor. Ancak bulaşma oranı yok denilecek kadar az. Ancak şunu unutmamakta fayda var,ailesin'de olupta sedef hastalığı görülmemiş bir çok kişi bulunuyor. Sedef hastalığını tetikleyen bazı nedenler bulunuyor. Bunlar sigara,alkol kullanımı ve bağışıklık sistemin oldukça zayıflaması gibi.Eklemeden geçmemek için şunuda belirtmekte fayda var,üst düzey tansiyon ilaçları'da sedef hastalığını tetiklemede büyük rol almaktadır.

Sedef Hastalığının Belirtileri

Cildiniz'de kaşıntı ve kuruluk olması

Eklem bölgeleriniz'de kızarıklık ağrı ve şişlik oluşması

Tırnak bölgesin'de kalınlaşma çukur oluşumları ve sarı reng oluşması

Özellikle dirsek ve diz bölgesin'de pullanma ve kabuk oluşumları. Ayrıca sedef rengin'de kabarmalar..

Sedef Hastalığının Tedavisi

Tedavisi malesef günümüz tıb teknoloji'sinde bulunamamıştır. Ancak hastalığın ilerlemesini önleyebilir ve kontrol altına alabilirsiniz. Sedef hastalığın'da erkek teşhis çok önemlidir. Kontrol edilmesi daha kolay olmakta ve tedavisi daha hızlı olmaktadır. Fakat bu teşhisler olmamış ve vücudunuzun belli bir bölümünü kaplamışsa malesef sistemik bir tedavi şekli uygulanmalıdır.Sedef hastalığın tedavisi kişisel olarak yapılmaktadır. Açıklamak gerekirse hastanın yaşı,yaşama stili,cinsiyeti gibi belli başlı kriterleri vardır.