Sütün iyilik, sağlık ve güzellik getirdiğini herkes bilir. Saç ve cilt için çok faydalıdır. Peki sütlü bakım maskesi nasıl yapılır?

Süt içeren güzellik sabunu, temizleyici ve nemlendiriciler ne işe yarar? Kalsiyum ve proteinler açısından zengin olan süt, sadece sağlığınız için değil, cildiniz için de faydalıdır. Sütün içindeki laktik asit, cildinize ve saçınıza harikalar yaratabilir. Süt, içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller ile sağlıklı bir gıda olarak kabul edildiğinden, yumuşak, ipeksi ve beslenmiş, esnek, pürüzsüz ve kırışıksız bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacağından, cildiniz ve saçlarınız için çok faydalı olabilir. Süt ve süt ürünlerinin saçınıza ve cildinize faydalarının neler olduğunu ve güzellik rejiminize eklemenin farklı yollarını görelim.

Sütün Saç İçin Faydaları

Protein, A vitamini, K vitamini, E vitamini, kalsiyum ve D vitamini gibi besinler açısından zengin süt ve bazı süt ürünleri, kuru ve kıvırcık saç tellerinden, kaşıntılı saç derisinden kurtulmanıza ve daha yumuşak saç tellerine sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Kalsiyum: Birçoğunuz sadece kemiklerimizin değil saçlarımızın da kalsiyuma ihtiyacı olduğunu bilseniz şaşırırsınız. Kalsiyum, kıl kökleri de dahil olmak üzere vücudumuzun çeşitli bölgelerinde depolanan ve saç uzamasına yardımcı olan demirin daha iyi emilmesine yardımcı olan bir besindir.

D Vitamini: Saç dökülmesini önlediği bilinen D Vitamini, yeni saç köklerinin uyarılmasına yardımcı olan ve saç uzamaması sorunundan kurtulmaya yardımcı olan bir besindir.

C Vitamini: Saç ve cilt için gerekli bir protein olan kolajen üretimini arttırdığı bilinmektedir. Ayrıca C vitamini antioksidan özelliklerle zenginleştirildiği için oksidatif strese ve serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı vücudunuzu korur.

Protein: Saçlarımız keratin adı verilen bir proteinden oluştuğu için protein, saçınızın sağlıklı büyümesi ve güçlenmesi için gerekli bir besindir. Protein eksikliği saçınızı zayıf, kuru ve kırılgan hale getirebilir ve ayrıca saç dökülmesi ve saç büyümesinin kısıtlanması gibi sorunlara yol açabilir.

Biotin: Saç dökülmesini önleme ve saçı uzamaya teşvik etme biotin, sütünüzde bulunan ve saçınızdaki ve saç derinizdeki keratin üretimini uyararak saç folikülü büyüme hızınızı artırabilen bir besindir.

Saçınız İçin Süt Nasıl Kullanılır?

Saçınızın daha yumuşak, daha pürüzsüz, daha parlak ve daha güçlü olmasına yardımcı olacak bazı tarifler şöyle…

1. Saç Maskesi

1/2 su bardağı süt

1 adet muz

Bir karıştırıcıda biraz süt ve muzu milkshake yapar gibi karıştırın. Bu maskeyi saç tellerinize eşit şekilde uygulayın. Bir bone takın ve bu maskeyi saçınızda 30 dakika bekletin. Saçınızı normal şampuan ve saç kremi ile yıkayın.

Cilt için Süt nasıl kullanılır?

Yüzünüzü aynı anda temizlemeye ve nemlendirmeye yardımcı olan, iltihap önleyici ve yaşlanma önleyici özelliklere sahip tamamen doğal bir yüz temizleyici tarifimiz var.

1. Temizleyici

2 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı pirinç unu

Bir kaseye süt ve pirinç tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüze bu karışımdan küçük bir miktar alın ve bir dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Soğuk suyla yıkayın ve yüzünüzü kurulayın.

2. Toner

1,5 yemek kaşığı süt

6 damla gül suyu

Huni

Sprey şişesi

Bir sprey şişesi alın ve üzerine bir huni yerleştirin. Sütü ve gül suyunu huni yardımıyla şişeye ekleyin. Her iki sıvının da düzgün şekilde karışması için şişeyi iyice çalkalayın. Yüzünüze eşit şekilde püskürtün ve ıslanmasına izin verin.