Kalp sağlığını korumak hepimizin görevi. Sağlıklı bir yaşam adına yüksek tansiyon problemi ile başa çıkmamız da gerekiyor. İşte yüksek tansiyonu def eden 10 besin!

Potasyum, kalp ve tansiyon için en gerekli maddelerden biri. Kalp ve damar sistemi dışında böbrekler, sinirler, kemik ve dişler, kaslar, su dengesi, protein ve karbonhidrat metabolizması için de hayati derecede mühimdir.

Potasyum eksikliği pek çok soruna yol açarken en çok da düzensiz kalp atışları görülebilir. Yetişkinler günde 4.700 miligram potasyum almalıdır.

Beslenme planınızda değişiklik yapmadan evvel mutlaka bir uzmanla görüşmelisiniz. Ancak herkes öğünlerine potasyum içeren besinler katarak bunun faydasını görebilir.

İşte en çok potasyum içeren yiyecekler!

Avokado

Avokadonun yağları, dünyanın en sağlıklı besin türlerinden biri olan ve zeytinyağında da bulunan oleik asit yağlarıdır. Bu meyveyi tüketmek, tansiyonu düşürmek için ciddi anlamda önemlidir ve kalp krizi riskini düşürür.

Koyu Yeşil Yapraklılar

Ispanak gibi sebzeler de harika bir potasyum kaynağıdır. Bir porsiyon pişmiş ıspanakta 839 mg potasyum ve bol bol A vitamini bulunur.

Karpuz

Karpuz da tansiyonu düşüren besinler arasındadır. C vitamini, B5 vitamini ve bir diliminde bulunan 320 mg potasyum içeriği ile kalbi destekler.

Kuru Fasulye

Kuru baklagiller potasyum açısından zengindir. 100 gram beyaz kuru fasulyede yaklaşık 1500 mg potasyum bulunur.

Hindistan Cevizi Suyu

Hindistan cevizi suyu, potasyum dışında kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir.

Muz

Yararlı besin maddeleri ve vitaminlerle dolu olan elma ve muzu her gün yerseniz genel sağlığınızı iyileştirirsiniz. 450 mg potasyum içerir.

Brokoli

Brokoli sebzesini artık sevme vakti geldi! Potasyum da dahil olmak üzere pek çok sağlıklı besin içeren en yararlı gıdalar grubuna dahildir. Bir porsiyon haşlanmış veya çiğ brokolide 230 mg potasyum aynı zamanda A, C vitaminleri ve folik asit bulunuyor.

Portakal

Uzmanlar, her sabah bir bardak portakal suyu içmenin yaklaşık 460 mg potasyum sağlayacağını söylüyor. Bu da güne sağlık dolu bir başlangıç ​​anlamına geliyor.

Deniz Ürünleri

Kırmızı ve beyaz etten çok, ton balığı veya somon balığına yönelmeliyiz. Bu balıklar ayrıca kalp sağlığı için de son derece önemli olan Omega 3 yağ asitlerini içerir.

Kuru Kayısı

Kuru kayısının yaklaşık 8 adedi 350 mg potasyum sağlar. Göz ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekli bir vitamin olan A vitamini açısından da zengin olduklarını da belirtelim.