İnsanlar dünyaya geldiği günden itibaren bazı yaşam şartlarının sağlanması gerekiyor, bu yaşam şartları içinde beslenme de doğal şartlardan biridir. Bu şart günümüz de pek te doğal şekilde yerine gelmiyor bu yüzden obezite denilen hastalık en büyük sorunlardan bir tanesi haline gelmiştir. İnsanların aşırı kilo alması ve bunun bir hastalığa dönüşmesine obezite denir. Ülkemizde obez kişilerin çokça yer aldığı bir ülke halini almaya başladı. Türkiye’de artık 5 kişiden biri obez olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kilo almak kadar vermek kolay mıdır? Sorumuza evet cevabını vermek isterdik ama bu sorumuzun cevabı maalesef hayırdır. Kilo almak yenen yemeklerin içerdiği besinlerden kaynaklı artık çok kolay ama bunu vermek düzenli beslenmek gerektirir.

Neden kilo alırız?

Kilo vermek için taş devri diyetinden bahsetmeden önce bir psikiyatri gibi olayın derinliklerine inmek gerekiyor. Biz insanlar yeniçağda maalesef sağlıksız beslenmeye başladık, sürekli hormonlu yiyecekler ve yağlı yemekler yiyoruz. Bizler bu şekilde beslenme yaptığımız için kilo almak işten bile olmuyor. Yemeklerde kullanılan besinlere dikkat edelim mi? Kış mevsimi içinde bulunduğumuz anda bile yazın sebze ve meyveleri fazlasıyla sofralarda bulunuyor. Bu durum en yanlış olay olarak karşımıza çıkıyor. Düzenli beslenmek bizler için en başta yapılması gerekiyor ama bunu yapmadığımız için kilo alıyoruz. Evet, fazlasıyla yedik ama şimdi bu kiloları vermek istiyoruz yapmamız gereken nedir? Taş devri diyeti tam da burada karşınıza çıkıyor.

Taş devri diyeti nasıl yapılır?

İsmi biz insanlara biraz tuhaf geliyor, bunun farkındayız. Diyetin iç kısmını anlattığımızda tam da sizlerin istediğiniz gibi bir diyet olduğunu göreceksiniz. Bu diyetin ilk amacı düzenli beslenmek olacaktır. Şöyle düşünelim az önce vakitsiz yenen ürünlerden bahsetmiştik, bu diyet sizlere kısa sürede kilo verdirecek bir diyet değildir ama sağlıklı bir şekilde kilo vereceksiniz.

  1. Vaktinde yetişen ürünleri yemek

Bu diyet içinde yapmamız gereken ilk iş olacaktır, bu şekilde hem sağlıklı hem de düzgün bir şekilde kilo vereceksiniz. Diyete başladığınız zaman doğal olmayan ürünlerden uzak duracaksınız. Yazın ortasında ayva, kışın ortasında domates yerseniz bu sizlerin kilo almasına neden olur. Evet, kış içinde artık domates yenmesi gerekilen bir yiyecek oldu, sizler ya az yiyeceksiniz ya da kışın yapılan kurutmalıklardan besleneceksiniz. Unutmayın teknoloji gelişmeden önce insanlar bu şekilde beslenirdi.

  1. Üç beyazdan uzak duracaksınız

Taş devri diyetinde normal diyetler içinde geçerli olan bu kuralı uygulamak zorundasınız, şeker, un ve tuz bu üç beyaz sizlerin kilo almasında en etkili uygulamalardır. Kadınlarımız vücutlarında hep su olduğundan ödemden bahsederler. Bu ödem üç beyaz yüzünden vücutta oluşuyor, bunlar su tutan ürünlerdir bunları yediğiniz zaman vücut su tutma oranında yükseliş sağlayacaktır. Sizler için bu madde çok ama çok önemlidir.

  1. Yürüyüş

Yürüyüş denince deniz kenarında sahilde yürüyüş insanların aklına geliyor ama bu da yanlış olan algılardan biridir; evet, bu yürüyüşler diyet boyunca önemlidir. Taş devri diyeti ise sizlere teknoloji olmadan önceki gibi hareket etmenizi öneriyor, her işinizi yürüyerek yapın.  İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek gidilmez ama evde işe bisiklet kullanarak ve ya yürüyerek gitmek bu diyette çok önemlidir.

  1.  Yağdan uzak durun

Ne yerseniz yeyin, yağlı yemeklerden uzak durun, et ve tavuk gibi gıdalar vazgeçilmezdir ama yağlı olarak yenen ürünler kilo yapar.

  1. Tatlıya dikkat

Tatlı hepimizin vazgeçmekte zorluk çektiği ürünlerden başta gelir sizler bu süreçte tatlıyı düzgün ve kalorili bir şekilde yeğin. İşin özeti haftada bir iki dilim baklava yeterli olacaktır.

  1. Tok tutan ürünlerle beslenin

Diyet başta psikolojik olarak sizleri yoracaktır, bu yüzden tok tutacak ürünlerle beslenmek diyetiniz için çok önemli bir durumdur.

Taş devri diyeti doğallıktan yana olan bir diyettir, maddelerine dikkat ederseniz sağlıklı beslenmekten başa bir durum önermiyor. Yapılacak en doğru iş sağlıklı beslenmektir.

Editör: TE Bilişim