Tibet çayı, enerji veriyor, cildi nemlendiriyor, kalbi güçlendiriyor... İşte, tibet çayını vazgeçilmeziniz kılacak 9 sebep!

Tibet çayı faydaları saymakla bitmez. Faydalarından bazıları; enerji seviyesini artırması, vücudu ısıtması, sindirime yardımcı olmasıdır. Kalbi, beyni, cildi korur ve iyileştirir. Bu özel çayda kafein ve az miktarda tuz da bulunur. Bu nedenle tansiyon, kalp, baş ağrısı, anksiyete ve uyku problemleri olan kişilerin mutlaka doktor tavsiyesi alması öneriliyor. Ancak ölçülü miktarlarda tüketildiğinde Tibet çayının sağlığa etkileri oldukça etkileyici olabilir!

Tibet Çayının Faydaları

Tibet çayı nelere iyi gelir derseniz; kilo verme sorunları, hazımsızlık, enerji kaybı, yorgunluk, kas zayıflığı, ateş, bilişsel sorunlar, susuzluk, osteoporoz ve diyabet problemleri ile uğraşan kişiler için özellikle yararlıdır.

Enerjiyi Artırabilir

Beyin Güçlendirici Olarak İşlev Görebilir

İştahı Bastırır

Sindirime Yardımcı Olabilir

Cildi Nemlendirici Niteliklere Sahip Olabilir

İrtifa Hastalığında Faydalı Olabilir

Kalp Sağlığını İyileştirebilir

Bağışıklığı Artırabilir

Diyabet Kontrolüne Yardımcı Olabilir

Tibet Çayını Nasıl Yaparsınız?

Geleneksel Tibet çayı yapmak oldukça zor ve zahmetli olabilir. Tibet çayı tabakasının bir parçası kırılır ve özünde sadece sıvı kalana kadar saatlerce kaynatılır. Elde edilen bu Chaku daha sonra çayı yapmak istediğinde kaynar suya eklenir, ardından içerisine yak yağı ve tuz eklenir. Daha sonra 3-5 dakika çalkalanır ve servis edilir.