Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu ve Avrupa Kalp ve Ritm Cemiyeti üyesi Doç. Dr. Osman Can Yontar, kalp ve panik atak sorunları arasında ciddi farklar olduğuna ve buna dikkat edilmesi gerektiğine değindi. İnsan sağlığının son yıllarda git gide daha kötü hale geldiğine değinen Yontar, vatandaşlarında kendisine dikkat etmesi ve kalbinin sesini dinleyerek kendilerinde sorun olup olmadığını bir nevi anlayabilecek olduklarını açıkladı.

Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu ve Avrupa Kalp ve Ritm Cemiyeti üyesi Doç. Dr. Osman Can Yontar, kalp ritmi bozukluklarında zaman zaman yanlışlıkla panik atak teşhisi konulabildiğini ama gerçekte hastanın kalbinde ritim bozukluğu olduğuna değinerek, kalpte ritim bozukluklarının ilaca gerek olmadan tedavi altına alınabildiğini açıkladı.

20'li Yaşlarda Belli Olur

Kalp ritminde yaşanan bozukluk sorunlarının aslında çocuk yaşlarda başlamasına rağmen çocukların bu durumun farkına varamadığından dolayı 20'li yaşlarda hastalığın tespit edilebildiğine değinen Yontar, bunun için 20'li yaşlarda olan gençlerin kalp sağlığı konusunda sık sorun yaşıyorlar ise burada panik ataktan değil kalp ritminde yaşanan bozukluklardan endişe etmeleri gerektiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim