Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliklerinin İl Sağlık Müdürlüğü’nün alt birimi olarak hizmete devam ettirilerek sağlıkta tek çatı uygulamasına geçilmesiyle birlikte kurumlarda yeni görevlendirmeler yapılarak teşkilat kadroları yeniden belirlendi. Kırklareli’nin Vize İlçe Devlet Hastanesi yönetimine atanan idareciler görevlerine başladı.

Kamuna Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Vize Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fatma Banu İşler atandığı belirtilerek, “İlçemiz merkeze uzak olduğu için Başhekim Dr. Fatma Banu İşler’in bu göreve gelmesi ayrıca anestezi ve reanimasyon uzmanı olması, acil hastalara ilk uzman müdahalesi açısından için büyük bir kazanım olmuştur. Uzun zamandır İdari Mali İşler Müdürümüz Hilal Şahin’in vekaleten hizmet verdiği Sağlık Bakım Hizmetleri kadrosuna ise, senelerce Kırklareli Devlet Hastanesi’nin her biriminde bilfiil çalışarak hizmet verdikten sonra Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği-Mali İşler Başkanlığı adı altında yönetimsel tecrübelerini de arttıran Muhibe Gürleyik atanmıştır. Eski yapıda başhemşirelik görev ünvanını yeni yapıda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ünvanı ile sürdürecek olan Muhibe Gürleyik Hanım’ın kurumumuzda bu görevde hizmete başlaması sağlık bakım hizmetlerinin daha profesyonel yürütülmesi adına Vize ilçemiz için büyük bir avantaj olmuştur. İdari Mali İşler Müdürümüz Hilal Şahin’in yeni dönemde de görevine devam etmesi bizi ayrıca sevindirmiştir” denildi.

Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Banu İşler ise, “Memleketimizin her karış toprağı bizim için çok değerlidir. Bizler için halka hizmet Hak’ka hizmettir. Sağlıkta tek çatı dönemine geçilmesinin ardından başladığım yeni görevimde inşallah Vize Devlet Hastanesi sağlık alanında marka olacak. Hastalarımız kurumumuzdan kaliteli bir sağlık hizmeti alarak ayrılacak” diye konuştu.

Başhekimlik makamında biraraya gelen Vize Devlet Hastanesi çalışanları da, yeni dönemde Başhekim Dr. Fatma Banu İşler’e. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Muhibe Gürleyik ve İdari Mali İşler Müdürü Hilal Şahin’e yeni görevlerinin, yeni ve güzel başlangıçlarla birlikte başarılar getirmesini diledi.
Kaynak: iha