Türkiye yavaş yavaş obez ülkeler sınıfına doğru adım atamaya başladı, ülkemizde, insanlar sağlıksız belenmeye devam ediyor. Sağlık sorunları ve birçok neden de yine kilo problemini ortaya çıkarıyor. Kilo haritası eskiden şişmanla son bulurken bu gün çok şişman diye bir bölüm vardır ve bu dilim artık yüzdelik dilimlerin içine girdi. Güzel ve fit bir görüntüyü çoğumuz istesek de bu kolay gerçekleşen bir durum değildir. Ya da şöyle diyelim hızlı kilo aldığınız kadar hızlı kilo vermek mümkün değildir. Kilo vermede birçok etken süreci değiştirir. Bununla birlikte yapılan diyet, vücut yapısı vs. noktalar kilo vermeyi etkileyen konulara girer. Bu konuya alt başlıklarda daha ayrıntılı yer vereceğiz.

Yumurta diyeti

Yumurta ülkemiz kahvaltı sofralarında olmazsa olmazlar arasında olan hem fakir hem zengin her sofrada mutlaka bulunan besinlerden biridir. Bu besini yiyerek zayıflayabileceğinizi belki de bugüne kadar çoğunuz bilmiyordunuz. Yumurta diyetlerde kullanılan baş ekipmanlardan biri olarak dikkat çeker, içinde bulundurduğu yüksek protein hem tokluk hissi verir hem de sizlerin direncinde düşüklüğe yol açmaz. Yumurta diyeti nasıl yapılır? Bu soruyu çok geniş bir taslak altında sizlere açmak istiyoruz. Yumurta yiyerek diyet yapacağız ama bu diyette yumurtanın yanında tabii ki besinler olacak.

Sabah kahvaltısı

1 tane yumurta kaynamış

Yarım domates

3 yaprak marul

Zeytin

Peynir

Yumurta diyeti olarak adlandırılan diyette sabah kahvaltısını bu şekilde oluşturuyoruz, sizler için yumurta ile başlayan bu diyette yan besinler çok önemlidir. Öncelikle yumurta sizleri tok tutacak bir besin olduğu için kolay kolay acıkmayacaksınız. Sabah kalktınız ve diyet yapmak için niyetlendiniz. Sabah kahvaltısında saydığımız ürünleri yedikten sonra ağzınızı kapıyor ve sadece bol su içiyorsunuz. Bu süreç ara öğünlerin vakti gelene kadar devam edecektir.

Ara öğün menüsü

Elma

Mandalina

 Ara öğünlerde sizlere birçok besin tavsiye delir ama yumurta diyetin de sizler başka ürünlere yönelmeyin. Yapacağınız en büyük ara öğün yemeği elma ve mandalina olacaktır. Yeşil elma sizleri çok tok tutar ve mandalina hem c vitamini olur hem de kilo yakmada çok faydalı besindir. Bunun yanında hala çok açlık hissediyorsanız yine marul yapraklarından yiyebilirsiniz.

Akşam öğünü

1.tane yumurta kaynamış

1 domates

1 salatalık

Nane yeşil

Limonlu su

İsteğe bağlı peynir zeytin

Akşamı daha hafif olarak atlatmak zorundasınız, sabah ne yerseniz yiyin hareket edeceksiniz ve bunu eritme gibi bir şansınız olacak ama akşam yediğiniz ürünlerin yakılması çok zor oluyor. Bir de yedikten sonra yatıyorsanız o zaman yediğiniz ürünleri sindirmek daha zor olacaktır. Bu yüzden yumurtanın yanında salatada kullandığınız malzemeler ve limonlu su içebilirsiniz. Limonlu su vücutta bulunan ödemin atılmasına yardımcı olacaktır. Bu da sizlerin daha hızlı zayıflamasına yardım edecektir.

Diyette kaç saat spor gereklidir?

Spor çok geniş bir kavram olmakla birlikte yaptığınız spor tarzı da yakılan kaloride değişiklik gösterir. Sadece yürüyüş yapacak bir kişi için şunları söyleyebiliriz. 1 saat yürüyüş yapmak sizlerde güzel bir zayıflama etkisi yaratacaktır ama dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan birincisi spor yaparken hafif tempoda değil hızlı bir tempoda spor yapmak olacaktır. Hızlı yürüyüşte kalp hızlı çalışır ve yağ yakılmasına yardım eder. İkinci bir noktada yaktığınız kaloriden daha az kalori almak olacaktır. Yediğiniz ürünlerin kalori listesini çıkarın ve vücuda giren kaloriyi hesap edin. Bundan sonra ki süreçte yaptığınız sporda yaktığınız kalori daha fazla ise zayıflamaya başlarsınız. Sağlıklı bir yumurta diyeti ile hafta da 2 ayda 8 kilo verebilirsiniz. Spora iyi asılanlar bu kiloyu 12 kiloya kadar çıkarabilir.

Editör: TE Bilişim