Yunanistan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KEELPNO) H1N1 virüs salgını nedeniyle ülkede 3 ay içerisinde ölen kişi sayısının 56 olduğunu ve bu sayının artmaması için halkın H1N1'e karşı korunma önlemlerine uymasını istedi. Halkın çok kalabalık ortamlarda olmamasını ve kalabalık ortamlardan uzak durmasını önerdiklerini duyuran Yunanistan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KEELPNO), ''Ülkede 3 ay içerisinde 56 kişi grip salgınından öldü'' dedi.

Halk gripten korkuyor

Halkın gripten korktuğu ve gribe karşı aşı önlemi aldıkları açıklandı. Kış aylarının soğuk geçtiği ülkede, yaşanan salgınlar Yunanistan ekonomisinde de hissedildi. Sağlık Bakanlığı bütçesinde tedavi yöntemleri için ayrılan fonlar kullanılırken, ülkenin grip salgınlarına karşı nasıl önlemler alacak oldukları da halk arasında panik konusu oldu. Halk, grip salgınına karşı çalışmaların yapılmasını ve grip aşısı ile sınırlı olmamasını istedi.

Yaklaşık 266 kişinin yoğun bakımda tedavi edildiği ve son haftada 18 grip salgınına yakalanan kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.