Geçmişten günümüze gelinceye kadar gerek bizim mutfağımızda gerek ise Dünya mutfaklarında yer verilen bitki, Karanfil. 

Tropik iklimlerde yetişen ve oldukça sert olan yaprakları sürekli yeşildir. Tadı oldukça güzel olan ve dünyanın her yerinde bulunan karanfilin sağlığa olumlu etkileri vardır. Kan şekerini ve kan yağlarını düşüren, mikroplardan, bakterilerden koruyan karanfilin kanserden koruyucu etkisi de vardır. Yapılan çalışmalar sonucu kanserden koruyucu etkisi olan Karanfil, ada çayından daha fazla faydalıdır. Karanfilin binbir türlü faydası olduğundan ötürü bu faydaları bugün sizlere söylemek istiyoruz. Karanfilin en önemli faydalarından aşağıda bahsettik. Sizin de eğer böyle sorunlarınız var ise karanfil tüketimini tercih edebilirsiniz. 

Hazımsızlık ve mide şikayetlerine iyi gelir

Karanfil, sindirim sistemini düzenleyici etkiye sahiptir. Gaz ve şişkinlik problemi olan kişilerin sorunlarını azaltıcı etkisi vardır. Hazımsızlık ve mide problemi olanlar bu sorunu hissettiklerinde ağızlarına bir tane karanfil atması kısa sürede sorunu azaltacaktır. Tabiki karanfil size geçici çözüm sağlar. 

Ağız sağlığını geliştiriyor

Karanfilin içerisinde bulunan, ona özel tat ve koku veren eugenol adı verilen uçucu yağ, diş çürüğünü ve ağız kokusunu geçirir. Karanfil çayı ile yapılan özel gargarayı düzenli tüketerek ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz. Özellikle dişi ağrıyan kişilerin tercih ettiği karanfili ağrıyan dişin üzerine koyduğunuz takdirde dişin ağrısı hafifleyecektir. Tatbiki çözüm bu değildir. 

Kalitesi yüksek olan karanfil nasıl anlaşılır?

Bir karanfilin kaliteli olduğunu öğrenmek için, karanfil tanelerini suyun içerisine atın. Eğer karanfil, suya atıldığı takdirde dikey biçimde duruyor ya da dibe iniyorsa karanfilin kalitesi yüksek, eğer suyun üzerinde yatay bir şekilde kalıyorsa kalitesi düşük denebilir. Karanfilin iyisi olmadığı takdirde size fayda sağlamayacaktır. Bundan ötürü en iyi karanfili tercih etmek için karanfilin iyisini seçmelisiniz. İyisini seçmek için de sizlere yapacağınız yöntemden bahsettik. 

Karanfil Çayı

Karanfil çayının size bir çok faydası bulunmakta. Karanfil çayı hazırlamak için 3 diş karanfil ya da 1 çay kaşığı karanfil tozunu kaynamış suya ilave edin. Bu su ile karanfil 10 ile 15 dakika arası bir sürede demlendikten sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.