Trabzonspor takımında maça başladığında, hep puan kaybeder miyiz sorusu oluyor kafalarda. Maç boyunca takımın yeni teknik adama üç puan hediye etme hevesini gözlemleyebildik ama olmadı. Hatta son anda olmadı. Eksiklerimiz nelerdi;

Beklerimiz orta sahayı geçmediler. Pereira’nın yaptığı bindirmeleri Serkan Asan yapamadı daha üstüne koyması lazım ama burası Trabzon sabır az. Marlon’dan bahsetmek istersek ileri öne değil devamlı  geri oynayan futbol anlayışı onu sadece transfer sezonuna kadar götürür. Bir cesaret Kamil Ahmet’i sol bek oynatmak lazım… Abdullah Avcı Marlon’u baypas etmeli sol beke acil müdahale lazım. Bilal’e gelecek olursak mental sorunları var, o da geri oynama hastalığının etkisinde üstüne koyması lazım. Kaliteli bir koşu stili var ayak hakimiyeti fena değil. Abdulkadir Ömür’e gelecek olursak aslında sağ ayağını sadece denge için kullanıyor gibi gözüküyor, oysa ben onun Messi vâri iki ayağını kullanabildiğine inananlardanım. Güzel bir asist yaptı bu maçta ama devamlı topu sola çekmek yerine iki ayağı ile top sürmeyi denemeli bolca.
Pereire ve Nwakaeme gelişiyle takımda çok daha güçlenecektir. Galatasaray maçına kadar takımı oturtmalıyız ileriye desteği olmayan Marlon yerine sol bekte Kamil Ahmet’i denemeli hoca; bunu yazıda tekrar belirttim ama Marlon aksamıyor tamamıyla oyunda değil bence.

Bireysel olarak kalitesi tartışılmayacak bir takımız Vitor Hugo,Edgar,Ekuban,Uğurcan, Ömür, bu isimler mevkilerinde yeterli olmalarına rağmen, hatta tartışılmaz olmalarına rağmen kollektif oyunda daha da çok yer bulmalılar.

Abdulkadir Parmak’a bir paragraf açalım o da bireysel yetenekleri olan bir futbolcumuz Sivas maçında güzel eskizler çizdi, aralardan güzel çıktı ama pas anlayışını iyi yapamadı çoğu zaman yalnızlaştı.

Çare Galatasaray maçına kadar ilk 11’i oturtmak, bu iş içinde bir teknik adamımız var  Avcı; Avcı’ya yol gösteren bir yazı yazayım istedim.

Özgüven içinde psikolojik destek yüklenebilir oyunculara.
Sağlıcakla kalın…