AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti’nin iktidarda olduğu 20 yıl içerisinde birçok alanda ilkleri ve enleri gerçekleştirdiğini ifade ederken, eğitim alanında yaptığı yatırımlara dikkat çekti. 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADIK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe görüşmelerinde konuşan Milletvekili CORA, “AK Parti iktidarlarının en önemli ayırt edici özelliği 20 yıllık iktidarımız döneminde en büyük payı Millî Eğitim Bakanlığına ayırmaktayız. Bunun da sonuçlarını sahada görmekteyiz. Okullarda özellikle derslik sayısının artması, okullaşma oranının artması, derslik başına düşen öğrenci sayısının azalması ve çok yüksek sayıda öğretmen atamalarımızla beraber gerçekten eğitimde belirli bir oranda kaliteyi yükselttiğimizi düşünmekteyiz ve şu anda her bir okulumuzda akıllı tahtalardan tutun da ücretsiz ders ve yardımcı kitapların dağıtılmasına kadar birçok önemli çalışmaları ortaya koyduk ama ondan en önemlisi bizim eğitim alanında yaptığımız reform niteliğinde çalışmalar olmuştu. Daha doğrusu, bir dönem Türkiye'nin siyasetine ve ülke gündemine hâkim olan yasakçı zihniyeti ortadan kaldırdık, eğitimde fırsat eşitliğini sağladık, katsayı engelini ortadan kaldırdık, meslek liselerinin önünü açtık.AK Parti dönemlerinde özellikle kılık kıyafet zorbalığına son vermiş olduk. Bir başka önemli artımız da yine her ilde üniversite açtık ve eğitime erişmeyi, yüksek öğretime erişme noktasında çok büyük bir imkân sağladık. Üniversitelerimizde harcı kaldırdık, üniversite sınavlarına girişteki baraj stresini ortadan kaldırdık. Bu konuda YÖK Başkanımızın daha cesur ve kararlı duruşundan dolayı kendisine tebriklerimizi sunuyoruz.” dedi.

Milletvekili CORA, son olarak Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında okullarda çalışan özel güvenlikçilerin sürekli işçi kadrosunda çalışma taleplerini Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER’e iletti. CORA, “Değerli Bakanım, şehir ziyaretlerimizde karşılaştığımız bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Okullarımızda özel güvenlikçilerin Toplum Yararına Çalışma Programı üzerinden değil, sürekli işçi kadrosundan istihdamlarının okulların sürekli güvenliğinin sağlanması yönünde daha sağlıklı bir adım olacağını düşünmekteyim.” ifadelerine yer verdi.