Trabzonspor’da yapılan 6 transferin ardından kadro derinliğinin arttığını ancak kalite derinliğinin artmadığını söyleyebiliriz. Daha çok eksiği var ve geç de kalıyor. Elindeki bazı futbolcuları hızlı bir şekilde çıkarmalı.

Sadece SOSA’nın gidişiyle değil işine yaramayanları da göndererek mali açıdan rahatlama yaşamalı.

SOSA demişken, yaşı gereği koşmuyor, top çalmıyordu fakat arkaya isabetli nokta paslar atıyordu.  Bence bordo mavili ekip onun yerine iyi pas yapması dışında Colman gibi top çalabilme özelliği de olan bir futbolcu bakmalı..

Sakatlıkların erken başladığı sezonda ofans derinliğini artıracak 2 kanat transferi de yapmalı. Mendoza ve Burke bu bölgeye güç katarlar.  Özellikle Burke topu rakip yarı alanına kolayca yıkan bir futbolcu. Mendoza için  top cambazı diyebiliriz.  Kaliteyi arttırırlar. 

Stoperlerin dışında beklerde yalnız kalmamalı.   Özellikle de sol bek. Ve ön libero hala iyi takviyeler istiyor.Trabzonspor’un Covit’e yakalanmış Arjantinli futbolcudaki ısrarını anlayamıyorum. Oyuncunun hırsı, top tekniği, rakibe basma özellikleri oldukça iyi ama toparlanması zaman alacak ve Fırtınanın böyle bir zamanı yok. Sezon başlamadan o bölgeye bir değil iki takviye daha yapmalı çünkü lig uzun olacak. O senenin bu sene olması için (-ki olması yüksek)  eksiklerini devre arasına bırakmadan tamamlamalı.

Stoperler için bir şey söylemiyorum, zaten biliniyor  ve gereken yapılacak. Benim vurgu yapmaya çalıştığım asıl konu elini çabuk tutması hususunda. Zira her zaman dediğimiz gibi bu işin kaynaşma süreci de var. Futbolcular takım olma yolunda birbirlerini tanımalılar. İş işten geçmeden bu zaman onlara verilmeli.