Şampiyonluk öyküsü (1)

Hasret bitti kavuşma oldu

Sonu şampiyonlukla biten bu serüven; bırakın yazmayı, kelimelerle anlatılamayacak büyük bir hikayeyi de içinde barındırıyor. Trabzonspor, birliğini ve dirliğini koruyarak ve her geçen gün artarak devam eden taraftar kitlesiyle birlikte mutlu sona ulaştı. 

Lig bitmeden mutlu sona ulaşan Trabzonspor’un başarı öyküsü aslında geçen sezondan başladı. Yıllardır kupa kazanan, son olarak ta geçen sezon Türkiye kupası ile Süper Kupa’yı müzesine götüren Trabzonspor için artık vuslat zamanıydı. Sezon içinde zaman zaman yaşanan kırılmalar, geri dönüşler ve sakatlıklar bordo-mavilileri kilitlendikleri kupa hedefinden uzaklaştırmadı. Hatta öyle bir noktaya gelindi ki sadece şampiyonluk yetmedi, her hafta önüne yeni bir rekor denemesi koyuldu.
Trabzon’da oynanan Fenerbahçe maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturan ve son düdük çalana kadar orada kalan Trabzonspor, bir müddet Konyaspor ile yarışsa da sonuç değişmedi. Sadece 2 mağlubiyet alıp, rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile bu sezon zirveyi kovalayan Konyaspor’a karşı kaybetmeyip bu 4 takımdan toplam 16 puan çıkartan Fırtına, tam 25 hafta liderlik koltuğunda oturarak camiayı da oluşturduğu heyecanla birlikte mutluluğa taşıdı.

3 HAFTA KALA MUTLU SON
Bordo-mavililer, sezonun bitimine 3 hafta kala topladığı 77 puanla mutlu sona ulaştı. Fırtına’nın şampiyonluğunun temelleri ise geçen sezondan itibaren atılmaya başlandı. Geçtiğimiz sezonun devre arasına girilirken Trabzonspor’un şampiyonluk iddiası devam ediyordu. Ancak teknik direktör Abdullah Avcı, “Biz şimdiden gelecek sezonu planlıyoruz. Bunun için çabalıyoruz” açıklaması takımın üzerindeki baskıyı alarak şampiyonluk kadrosunun iskeletini kurmaya başladı.
Şampiyonluğa uzanan bu yolculuğun ilk taşı aslında Ahmet Ağaoğlu’nun göreve geldiğinde, ilk 3 yılı ekonominin sürdürülebilir hale getirilmesine harcayacaklarını, şampiyonluk beklenilmemesi gerektiğini itiraf etmesiyle döşendi.
Trabzonspor lider olduğu 2019-2020 sezonunda Covit19 salgının gölgesinde şampiyonluğu kaybederken bile ümitler tükenmemiş, Ağaoğlu ve arkadaşları sezon biter bitmez kolları sıvamıştı. 

AĞAOĞLU’NUN BİTMEYEN İNADI
8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü genel kurulda başkan seçildikten sonra 2 Aralık 2018'deki olağan genel kurulda 3 yıl süreyle başkanlığa getirilen Ahmet Ağaoğlu, 5 Aralık 2021'de tek listeyle girdiği seçimlerde üç yıllığına yeniden başkan seçilmişti. Trabzonspor'da 8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü genel kurulda başkan seçildikten sonra 2 Aralık 2018'deki olağan genel kurulda 3 yıl süreyle başkanlığa getirilen Ahmet Ağaoğlu, 5 Aralık 2021'de tek listeyle girdiği seçimlerde üç yıllığına yeniden başkan seçilmişti. Ağaoğlu'nun başkanlığı süresince Trabzonspor 149 lig maçına çıktı. Bordo-mavililer, bu maçlarda 80 galibiyet, 45 beraberlik, 23 mağlubiyet yaşadı. 

ŞAMPİYONLUĞA UZANAN SÜREÇ 
Ahmet Ağaoğlu’nun göreve geldiği 2017-2018 sezonunda Ankaraspor maçıyla başlayan süreçte Trabzonspor, son 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak sezonu 5. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi, 2018-2019 sezonunda 34 maçta 63 puanla 4. sırada tamamlarken, şampiyonluk mücadelesi verdiği 2019-2020 sezonunda 34 maçta 56 puanla 2. sırada ligi bitirdi. Bordo-mavililer, geçen sezon ise 40 maçta 71 puanla 4. sırada yer aldı. Trabzonspor, bu sezon ise 34 maçta 22 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 76 puan elde ederek en yakın rakibinin 11 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. 

ÜÇÜNCÜ KUPA MUHTEŞEM TÖRENLE ALINDI
Trabzonspor, Başkan Ahmet Ağaoğlu döneminde müzesine 2 kupa getirdi. Bordo-mavililer, ilk olarak 2019-2020 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçında Alanyaspor'u 2-0 yenip Ziraat Türkiye Kupası kazandı ve 10 sezonluk kupa hasretine de son vermişti. Karadeniz ekibi, TFF Süper Kupa'da ise lig şampiyonluğunu kaptırdığı Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek Ağaoğlu dönemindeki ikinci kupasını almıştı. 3. ve en önemlisi hiç kuşku yok ki muhteşem törenle alınan 8. Süper lig şampiyonluk kupasıydı.  

NURİ ALBAYRAK’IN DESTEĞİ
Göreve geldiği ilk genel kurulda az sayıda üyenin katılımı ile başkan seçilen Ahmet Ağaoğlu’na ilk büyük destek eski başkanlardan Nuri Albayrak’tan geldi. Kulüpten alacağını loca alarak dengeleyen Albayrak, görevde olduğu süreç sonrasında ilk kez Trabzonspor kulübünü ziyaret ederek Başkan Ahmet Ağaoğlu’na desteğini gösterdi. Ziyarette her ne olursa olsun Trabzonspor’un başarıya ulaşması adına her türlü desteği verme sözünden sonra Ağaoğlu için camiadan gelen bu büyük destek cesaretini arttırdı.

BAŞARIYI AVCI İLE YAKALADI
Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu'nun görev süresince 5 teknik adamla çalıştı. Göreve ilk başladığı 2017-2018 sezonunu mevcut teknik direktör Rıza Çalımbay ile tamamlayan Ahmet Ağaoğlu, 2018-2019 sezonuna ise Ünal Karaman ile başlangıç yaptı. Deneyimli teknik adam ile ligde 51 maçta çalışan Ağaoğlu yönetimi, 2019-2020 sezonun 17. haftası sonunda kendisiyle yollarını ayırıp, göreve yardımcılarından Hüseyin Çimşir'i getirdi. 16 maç sonunda Hüseyin Çimşir ile de yol ayrımına gelen Ağaoğlu, sezonun son maçına ve kupa finaline Çimşir'in yardımcısı Eddie Newton yönetiminde çıktı. Bordo-mavililer 2020-2021 sezonuna başladığı Newton ile ligde 7 hafta sonunda yollarını ayırırken, tek maçlık geçici olarak İhsan Derelioğlu'nun ardında göreve teknik direktör Abdullah Avcı'yı getirdi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı Eddie Newton, TFF Süper Kupayı ise Abdullah Avcı ile kazanırken, yıllardır büyük bir özlemle beklenen şampiyonluk kupası da Avcı döneminde kazanıldı. 
Süper Lig’de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor’da bu başarının temelleri geçen sezondan itibaren atıldı. Cornelius, Hamsik, Peres, Dorukhan ve Siopis gibi önemli isimlerin transferi erken bitirildi. Sağlıklı geçen kamp dönemi, günü gününe yapılan ödemeler ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın “Sabırlı oyun” söyleminin karşılık bulması bordo-mavililere beklenen mutluluğu getirdi. Trabzon halkı ve Trabzonsporlular artık sabretmeye de alışmıştı.