GERİ DÖNÜŞLER
Ligde oynadığı ilk 3 maçı kazanan Trabzonspor, kendi sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Mücadeleye hızlı başlayan sarı-kırmızılılar ilk 33 dakika bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Fakat bordo-mavililer maçtan vazgeçmedi ve Cornelius ile Nwakaeme’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. 
Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Mücadeleye hızlı başlayan bordo-mavili ekip henüz 1. dakikaya girmeden Cornelius ile öne geçti. Fakat 8. dakikada Vitor Hugo’nun kırmızı kart görmesiyle Trabzonspor, maçın büyük çoğunluğunu 10 kişi oynadı. Endri Çekiçi’nin golleriyle 2-1 öne geçen Konyaspor’a karşı gol arayan Trabzonspor, Hadziahmetovic’in kendi kalesine attığı golle skoru 2-2 yaptı. Bordo-mavili ekip, zorlu deplasmandan eksik ve geride olmasına rağmen puanla ayrıldı. 
Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Sarı-lacivertliler 3. dakikada Rossi’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Kim Min-Jae’nin kırmızı kart gördüğü maçta, bordo-mavili takım etkili oyunuyla geriden gelerek öne geçti ve Bakasetas (2) ile Yusuf Sarı’nın golleriyle mücadeleyi 3-1 kazandı. 
Süper Lig’in 18. haftasında Trabzonspor deplasmanda Altay ile karşılaştı. Ev sahibi ekip 33. dakikada Cebrail Karayel’in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Trabzonspor, Cornelius’un 51 ve 88. dakikalarda attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı. Bu maçta bordo-mavili ekipte can sıkıcı bir gelişme yaşandı. Bir pozisyon esnasında sakatlanan Edgar, sezonu kapattı. 
Trabzonspor, ligin 23. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaştı. Kritik mücadelede sarı-kırmızılı takım 31. dakikada Cicaldau’nun golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin son dakikalarına bu skorla gidilirken, Trabzonspor 84. dakikada bir önceki haftada 2 penaltı kaçıran Bakasetas’ın attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın 90. dakikasında sahneye çıkan Edin Visca, bordo-mavili forma altında ilk golünü atarken, aynı zamanda Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü kaydetti. Mücadeleyi bordo-mavili ekip 2-1 kazandı. 
Trabzonspor, 27. haftada Kayserispor’u konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan deplasman ekibi ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya 3 değişiklikle başlayan Trabzonspor, Visca ve Djaniny’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Trabzonspor 90+9. dakikada Nwakaeme’nin attığı golle muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve mücadeleyi bordo-mavili takım 3-2 kazandı. 
Süper Lig’in 29. haftasında Trabzonspor sahasında Göztepe’yi ağırladı. 31. dakikada Hali Akbunar’ın golüyle deplasman ekibi 1-0 öne geçti. Bu gole hızlı bir şekilde yanıt veren Trabzonspor, 34 ve 37. dakikalarda Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ün attığı gollerle skoru 2-1’e getirdi. İlk yarının son dakikalarında Soner Aydoğdu beraberliği yakalasa da, Djaniny ve bir kez daha Abdülkadir Ömür maçın skorunu belirledi: 4-2 
 
BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ 
Trabzonspor, Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Bordo-mavili takım 45+4. dakikada Abdülkadir Ömür’ün attığı golle 1-0 öne geçerken, Beşiktaş 62. dakikada Larin ile eşitliği yakaladı. Mücadelenin son dakikalarında siyah-beyazlı ekip galibiyet golünü ararken, Trabzonspor kaptığı topla kontra atağa kalktı. Nwakaeme’nin pasında Cornelius 90+7. dakikada topu ağlara gönderdi ve mücadeleyi Trabzonspor 2-1 kazandı. 
 
SADECE 2 MAĞLUBİYET 
Ligde oynadığı 15 maçta, 12 galibiyet ve 3 beraberlik alan Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor’un konuğu oldu. Mücadeleye her zamanki gibi hızlı başlayan bordo-mavili takım Cornelius’un attığı golle 1-0 öne geçti. Antalyaspor’da Fredy 34. dakikada skoru eşitlerken, 73. dakikada Dorukhan Toköz’ün kendi kalesine attığı golle mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Bu yenilgi Trabzonspor’un bu sezon aldığı ilk mağlubiyet oldu. 
Trabzonspor ligdeki ikinci mağlubiyetini Rizespor deplasmanında yaşadı. 30. haftada Abdülkadir Ömür’ün golüyle 1-0 öne geçen bordo-mavili takım, Pohjanpalo’nun 5 dakika içinde attığı 2 penaltı golüyle 2-1 geriye düştü. 70. dakikada Visca skoru eşitlerken, 90+5. dakikada Rizespor bir kez daha penaltı kazandı. Topun başına 3. kez geçen Pohjanpalo, skoru 3-2’ye getirdi ve mücadele bu sonuçla tamamlandı. 
 

YENİDEN BAŞLANGIÇ 
Süper Lig’in 25. haftasında Trabzonspor sahasında şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Konyaspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlıların 9 puan önünde yer alan Trabzonspor, Visca’nın attığı gollerle mücadeleyi 2-1 kazandı ve aradaki puan farkını 12’ye yükseltti. Trabzonspor için acaba sorularıyla başlayan süreç her ne kadar karamsarlık yaratsa da Vuslat gelecekti ve geldi. Rakibi Fenerbahçe ile öne geçtiği maçta 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ardından Göztepe’yi mağlup edip, komşusu Rize’den mağlubiyetle dönünce rakiplerinin iştahı açıldı. Ardından beraberliklerle geçen iki haftadan sonra rakipleri kazanıp bir ihtimal derken Trabzonspor deplasmanda Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ederek takipçilerinin de iştahını kesti. Bordo Mavililere kalan 4 haftada sadece 1 puan yetiyordu ve bu sezon yenemediği tek rakip olan Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak mutlu sona ulaştı.