Trabzonspor’u Sivas’ta zorlu bir karşılaşma bekliyordu ve öyle de oldu.

Hem takım açısından hem de takımı canlı takip etmek isteyenler açışından şampiyonluk yolunda unutulmayacak bir deplasmandı Sivas. Biz de HaberTS olarak unutulmaz bir anı biriktirdik.

Karşılaşma öncesinden başlayalım anlatmaya;

Bu zorlu deplasman öncesinde gazeteci büyüğüm Ali Kemal Yazıcı ile Trabzon’da oturup sohbet ederken, Trabzonspor’un şampiyonluklarını anlatıyordu.

83-84’de yaşanan şampiyonluğu gazeteci olarak gördüğünü, daha öncekileri de taraftar olarak tribünde takip edip sezon sonunda nasıl kutladıklarını anlattı.

Heyecanım katlanarak arttı Sivas’a giderken. Çünkü şampiyonluğa adım adım yaklaşan bir takım var.

Şampiyonluk yolunda çocuklarıma, Allah izin verirse de torunlarıma Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda anlatacak anılar biriktirmek en büyük hedefim.

Sivas’a giderken yollar karlı, buzlanma olur uyarıları da bu anıları biriktirmemize engel olamadı.

Yola çıktık ve Trabzon’dan Sivas’a giderken 61 plakalı geçen her araç birbirine selam veriyor. Her yerde Trabzonsporluların olduğunu görmek beni bir Trabzonsporlu olarak gururlandırıyordu.

Zara’ya yaklaşırken bir araç geçti yanımızdan yine korna sesiyle.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yanına akrabalarını da almış, Sivas’a maça yetişmenin mücadelesini veriyordu. Sayın başkan ile Sivas’ta muhabbet ederken, “rakipte Kayode forma giyecek mi?” sorusu geldi. Trabzonspor’un fikstürünü ezbere biliyor ve Trabzonspor’u ve oynayacağı rakipleri de bir gazeteci gibi yakından analiz ettiğine de şahit oldum. Doğal olarak sordum, “kaçıncı hafta şampiyon oluruz?” diye. Trabzonspor’un fikstürünü de ezbere bilmesinin avantajıyla, Fenerbahçe deplasmanından sonra kutlama hazırlıklarının başlayacağının sinyalini verdi. 

Görünen o ki, kar demeyeceğiz kış demeyeceğiz ve sokaklara döküleceğiz.

Trabzonspor önemli eksiklerine, Sivas’ın zorlu hava şartlarına ve zeminin de futbol oynamaya elverişsiz olmasına rağmen, karşılaşmanın ikinci yarısında Yusuf Erdoğan ile çok net bir gol pozisyonu da kaçırdı. Verilmeyen kırmızı kart ve rakibin kazanma hırsı karşılaşmada en çok dikkatimi çeken anlardı.

Her pozisyonda sert müdahaleler, sert itirazlar ve Trabzonspor düşmanlığı ile nam salmış Mete Kalkavan’ın herkesin gördüğünü görmezden gelerek Avcı’nın sinir sistemiyle oynadığını da canlı gözlerle görmüş olduk.

Bu şartlarda karşılaşma sonrasında kazanılan 1 puan da önemliydi.

Sakın ha! Şampiyonluğa olan inancı taraftarlar olarak kaybetmeyin.

“Bizi yine şampiyon yapmayacaklar!” diye düşünmeyin.
 
Bunu düşünmemizi isteyenlere de prim vermeyin.

TFF’de Anadolu takımlarını İstanbul’un 3 büyütülmüşlerine ezdirmeyecek bir yönetim kadrosu var. Şampiyonluğu hak eden kazanacak! Buna emin olun. Ağaç sallanıyor, çürük elmalar ise yavaş yavaş dökülüyor dalından...

Trabzonspor ligin en iyi kadrosuna sahip takımı. Bu takımın önüne İstanbul’un kirli düzeninin kirli elemanları da geçemeyecek. Geçirtmeyeceğiz!

Gelelim Sivas’tan dönüş yolumuzda biriktirdiğimiz anılara;

Yol boyunca, Trabzonspor’a nasıl katkı sağlarınızın hesabını yapak 4 gazeteciydik.

Zigana Dağı’nı tırmanırken yoğun kar yağışı yolu kapattı ve buzlanma nedeniyle sıkıntılı saatler yaşadık.

Yine de derdimiz Trabzonspor oldu. Dediğimiz gibi şampiyonluk yolunda hep güzel anılar biriktirmekti hepimizin amacı.

Sivas deplasmanında yaşanabilecek bir kaza, Trabzonspor’un şampiyonluğa bu kadar yaklaştığı 2021-2022 sezonunun aynı zamanda acı ile de hatırlatacaktı Trabzonsporlu taraftarlara.

Çok şükür ki, şampiyonluk yolunda Sivas’a gidişimiz ve dönüşümüz güzel bir anı olarak hafızalarımıza kazındı.

Artık benim de çocuklarıma, Allah nasip ederse torunlarıma anlatacağım bir Sivas deplasmanım oldu. 

Bize dönüş yolunda geçit vermeyen, zor ve korkulu anlar yaşatan Zigana Dağı’nda kaza geçirip hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum. Tünellerin de en kısa zamanda açılması dileğiyle…