Atakum Belediye Meclisinde alınan kararla, bazı cadde, bulvar ve sokakların isimlerinde değişikliğe gidildi.

Bu değişiklikle beraber, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Necip Fazıl Kısakürek, Uğur Mumcu, Münir Özkul gibi önemli isimlerin adları cadde, bulvar ve sokaklara verildi.

Atakum Belediye Meclisi, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın başkanlığında toplandı. İlgili komisyonlarda incelenerek meclise taşınan 22 gündem maddesinin oylandığı toplantıda, ilçedeki bazı cadde ve sokaklarda isim değişiklikleri de oylamayla kabul edildi.

İsimler özenle seçildi

Atakum ilçesinde aynı isimleri taşıyan cadde ve sokaklar olduğu için, iletişim noktasında sıkıntılar yaşanabildiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Aynı cadde isminden ilçemizde iki farklı mahallemizde bulunuyor. Aynı sokak isimleri de özellikle adres ve iletişim sorunları yaşatabiliyor. Bu anlamda bir düzenleme ile bu cadde ve sokakların isimlerini değiştirmeye karar verdik. Bunu yaparken de ülkemiz ve milletimiz için önemli değerlerin isimlerini seçtik. Atakum ilçesinde artık, Bülent Ecevit Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı, Uğur Mumcu Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Orhan Gencebay Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı, Necmettin Erbakan Caddesi, Münir Özkul Caddesi ve geçtiğimiz günlerde Afrin’de şehit olan askerimizin Şehit Astsubay Musa Özatılgan Sokağı, bu isimlerden bazıları. İsimleri seçerken büyük bir özen göstererek, toplumun her kesimi tarafından saygı ve kabul gören değerlerimiz olmasına dikkat ettik” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajları

Birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Başkan Taşçı, “Ülkemizi hedef alan hainlere ve bu hainlere destek olan güçlere karşı, devletimiz gereğini yapmaktadır. Sınırlarımız içerisinde ve sınır ötesinde hainlerle mücadele eden güvenlik güçlerimiz için dua ediyoruz. Allah onlara güç versin, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Böylesi bir dönemde siyasi görüşlerin bir kenara itilmesi, söz konusunun vatan olduğu bugünlerde, geri kalanların teferruat olarak görülmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki azim ve kararlığını destekliyoruz. Millet olarak arkasında olduğumuzu dile getiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Taşçı’nın konuşmasının ardından, birbirinden değerli isimlerin adları, Atakum ilçesindeki cadde ve sokaklara verildi.
Kaynak: iha