Samsung Galaxy A14 5G modelinin tasarımını gözler önüne seren bazı görseller internete sızdı. İşte, yakında tanıtılacak olan cihazın ilk görüntüsü!

SAMSUNG GALAXY A14 5G TASARIMI

Samsung kısa süre önce uygun fiyatlı akıllı telefonu olan Galaxy A04e'yi tanıttı. Galaxy A04e'nin bu yılın sonlarında veya 2023'ün başlarında Hindistan da dahil olmak üzere birden fazla pazarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Galaxy A serisinden kısa bir süre sonra küresel çıkışını gerçekleştirebilecek bir diğer akıllı telefon Samsung Galaxy A14. Yeni Samsung akıllı telefon, bu yılın başlarında Hindistan'da piyasaya sürülen Galaxy A13'ün halefi olarak piyasaya sürülecek.

Galaxy A14'ün piyasaya sürülmesiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Şirketin lansman tarihini yakında açıklaması bekleniyor. Bu arada, yeni bir rapor yaklaşmakta olan Samsung Galaxy A serisi akıllı telefonun tasarımını ortaya çıkardı. Tasarım görselleri, Sudhanshu Ambhore tarafından yüklendi. Gelin hep birlikte Samsung Galaxy A14 tasarım görsellerine, teknik özelliklerine ve şimdiye kadar bilinen diğer detaylara bir göz atalım.

Samsung Galaxy A14 Tasarım Renderleri Sızdırıldı

Samsung Galaxy A14’un sızdırılan tasarım görsellerine göre, cihaz, düz bir çerçeve tasarımına sahip olacak. Ayrıca arkasında üç kamera halkası olacak. Kamera halkaları hafifçe çıkıntılı. Ayrıca kamera kurulumunun yanında bir de LED flaş modülü bulunuyor.

5G akıllı telefon, ekranın üst kısmında su damlası çentiğine sahip olacak. Ekran, kalın çene hariç oldukça ince çerçevelere sahip. Galaxy A14 5G, sağ tarafında güç ve ses düğmelerine sahip görünüyor. Güç düğmesi, yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı olarak ikiye katlanabilir.

3.5 mm kulaklık jakı, USB Type-C bağlantı noktasının ve bir hoparlör ızgarasının yanında alt kenarda yer alıyor. Şimdilik Yeşil rengi görünse de, Beyaz ve Siyah gibi renk seçenekleri de bekleniyor.

Galaxy A14 5G kısa süre önce Wi-Fi Alliance web sitesinde görüldü. Telefonun 2.4GHz ve 5GHz Wi-Fi'yi destekleyeceği ortaya çıktı. Cihaz ayrıca kutusundan Android 13 ve One UI 5.0 yüklenmiş şekilde çıkacak.

Cihazın, 90Hz yenileme hızı desteğine sahip 6,5 inç IPS LCD'ye sahip olması muhtemel. Telefonun iki adet 2MP sensörle birlikte 50MP ana kameraya sahip olmasını da bekleyebiliriz. Çoğu Samsung akıllı telefon gibi, Galaxy A14 5G, 15W hızlı şarj desteğiyle birlikte 5000 mAh pil kullanabilir.

Editör: Didem Bektaş