İstiklal Marşının Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 97. yıldönümü münasebetiyle Harran Üniversitesi Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin hazırladıkları programda, şiir, drama, konferans ve kitap tanıtımı yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, rektör yardımcıları, üniversite genel sekreteri, dekanlar, STK temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol gençliğe vurgu yaparak, ” Bizim umudumuz, milletimizin geleceği gençlerdir. Mehmet Akif’in değerlerine sahip çıkarak yaşayacak olan Asımın Nesline sahip çıkmak, onların yolunu açmak temel vazifemiz olmalıdır” dedi.

Daha sonra söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın konuşmasında, “Milletimiz zaferlerini teknik üstünlükle değil, inanç üstünlüğü ile kazanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de, Çanakkale de olduğu gibi 15 Temmuzda da bizi zafere götüren iman olmuştur. Allah Mümine cesaret, düşmanlara da korku verince zafer müminlerin olmaktadır” şeklinde konuştu.

Programa katılan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise İstiklal Marşının yazıldığı günlerle günümüzde yaşanan olayları karşılaştırarak, “İstiklal Marşını yazdıran şartlar bu topraklarda hiç eksilmedi. İstiklal Marşı ruhunu ayakta tutan tek coğrafya yine Anadolu coğrafyasıdır. Afrinde savaşan askerle, Çanakkale de şehit olan askerlerimiz aynı ruhu yaşamaktadır” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bir seçkiye yer verilen program, drama ile devam etti. Doç. Dr. Mahmut Öztürk’ün kaleme aldığı İstiklal Marşını Yazdıran Ruh adlı drama, Araştırma görevlisi Mesut Yıldırım tarafından yönetildi. Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından oynandı.

Basımını ve dağıtımını Haliliye Belediyesinin üstlendiği Anadolu’ya Vurulan Mühür İstiklal Marşı adlı kitabın tanıtımı ve dağıtımı ile program sona erdi.
Kaynak: iha