Yönetmenliğini Serdal Altun’un, sponsorluğunu ise Ceylanpınar Belediyesi’nin yaptığı Oyuncak Bebek filminin çekimlerine başlandı.

Daha önce Uçurtma filmiyle ulusal ve uluslararası birçok ödül alan Ceylanpınar Belediyesi sponsorluğunda çekimlerine devam eden Yönetmen Serdal Altun, üçlemenin ikinci filmi olan Oyuncak Bebek filminin çekimlerine başladı. Sanatı ve sanatçının her zaman destekçisi olan Ceylanpınar Belediyesi, birçok festivalde ödül alan başarılı yönetmen Serdal Altun’un yeni filmi olan Oyuncak Bebek filmine sponsor oldu.

FİLMDE TÜRK ASKERİNİN MERHAMETİ VE KAHRAMANLIĞI DA ANLATILDI

Çekimlerine Ceylanpınar ilçesinde devam edilen filmde, oyuncak bebeğine kurşun isabet etmiş küçük mülteci bir kızın yaşadığı travma ile beraber oyuncak bebeğine bir mezar yapma hikayesi ele alınıyor. Son derece dramatik sahnelerle karşımıza çıkan film, aynı zamanda Türk silahlı Kuvvetleri’nin sınırdaki terör unsurlarını temizlemek için Suriye’nin Afrin bölgesine başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı’na da selam göndermeyi unutmuyor. Öyle ki, Oyuncak Bebek filminin senaryosunda Türk askerinin kahraman ve merhametli tarafını vurgulayan sahnelerde bulunuyor.

"ZEYTİN DALI HAREKATI’NI SELAMLADIK"

Yönetmen Serdal Altun, çektiği filmde, Türk askerinin kahramanlıklarına ve merhametine yer vererek Zeytin Dalı Herakatı’nı selamladıklarını ve desteklediklerini ifade etti. Altun, "İlk filmimden bu yana sürekli gül kokulu hikayeler anlatma misyonuyla şekillendirmiş olduğum sinemada bu sefer küçük mülteci bir kızın hikayesini anlatarak günümüz savaşlarında çiğnenmiş merhamet ve insanlık onuru gibi kavramları tekrardan adeta insanlığın yüzüne bir tokat gibi hatırlatmak niyetindeyim. Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri sınırdaki terör unsurlarını temizlemek için yapmış oldukları harekatların biz de sinemada bir benzerini yaparak Zeytin Dalı Harekatı’nı selamladık. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"CEYLANPINAR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN SANAT VE SANATÇININ YANINDA OLDUK VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, her zaman sanat ve sanatçının yanında olacaklarının altını çizdi. Atilla, "Biz Ceylanpınar Belediyesi olarak her zaman sanat ve sanatçının yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sinema, duygular, düşler ve içgüdü dünyalarını anlatmak için en iyi araçtır. Serdal Altun kardeşimizde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırdaki terör unsurlarını başlatmak için Suriye’nin Afrin bölgesine başlatmış olduğu Afrin Harekatı’na da vurgu yapan bir film çekiyor. Bilindiği gibi Türk askerinden önce Suriye bölgesinde siviller ölüyor ve insanlık onuru ayaklar altına alınıyordu. Ancak askerimiz bölgeye gittikten sonra coğrafyaya adeta bahar geldi. İşte biz de bu filmde hem askerimizin kahramanlıklarına hem de merhametine yer verdik. Serdal kardeşimize bundan sonra sinemanın her anlamında destek olacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha