Şanlıurfa’da gençleri spora teşvik etmek amacıyla bir çok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Dünyada ve Türkiye’de Futbol’ konulu panel düzenlendi.

Şanlıurfa’da bir çok branşta spor kursları ve spor tesisleriyle gençlere hizmet veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, genç sporcuları, spor adamlarıyla buluşturdu. Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda spor yazarı Murat Şahin Şahanoğlu, moderatörlüğünde düzenlenen ve A Milli Takım eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ile spor yorumcusu İbrahim Halil Ülgen’in konuşmacı olarak katıldığı panele, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, ASKF Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, genç sporcular, program yapımcıları ve spor yazarları katıldı.

Şanlıurfa’yı spor şehri yapacağız

Panelin açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Dünyada ve Türkiye’de futbolun bir dünyada yürüyen durumu var bir de Türkiye’deki mevcut durumu var. Önemli olan sporun bir yaşam şeklini almasıdır. Sporun bir yaşam şekli alabilmesi için de insanların yüreğine hitap etmesi gerekiyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yapmak istediğimiz budur. Şehri bir spor şehri haline getirmek için bir hedefimiz var. Türkiye’nin en genç iliyiz. Ben de Türkiye’nin en genç belediye başkanıyım. Spor yapacak 700 bin kişi var. Bizler hayat boyu spor diyoruz ve gönüllü hocalar, gönüllü aileler, gönüllü kanaat önderi, gönüllü gençler gelsin, imkanlarımız çok, herkes sporla tanışsın" dedi.

En çok yabancı oyuncu oynatan ülkeyiz

A Milli Takım eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ile spor yorumcusu İbrahim Halil Ülgen, gençlerle deneyimlerini paylaşarak Dünyada ve Türkiye’de futbolun dünü ve bugününü anlattı. Dünyada en fazla yabancı futbolcunun Türkiye’de oynatıldığına dikkat çeken Yanal, "Sporun, sanatın ve kültürün gelişmediği hiçbir toplum kalkınmamıştır. Sporun ve sanatın insana yapılan yatırımlardan en önemli adımlarından biri olduğunu düşünüyorum. İnsanları varlık olarak değiştiren, yukarıya çeken, sizin felsefe yapmanızı ve sosyalleşmenizi sağlayan en önemli araçlar spor, sanat ve kültürün içerisinde barınıyor. Biz futbolu çok seviyoruz ve futbol bizim lokomotifimiz, spor dediğimizde aklımıza ilk futbol geliyor. Türkiye’de Süper Lig’de 18 takım var ve ne oluyor. 2024 yılında Avrupa Şampiyonası’nı ülkemizde yapmak için adayız. 2024 yılında Türkiye’de ve belki de bir tanesi Şanlıurfa’da olacaktır. Dünyada ve Türkiye’de yabancı oyuncu karşılaştırmalarına baktığımızda Avrupa’nın en çok yabancı oyuncu oynattığı ülkeyiz ve en çok yabancı oyuncuyu biz oynatıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren panelin ardından vatandaşlar Yanal ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha