Öncelikle şunu belirtmeliyim, sonuca aldanmayın, belki de sezon başlayalı en mücadeleci, koşan, atağa çıkan, gol kovalayan bir takım oyunu gördük. 

Trabzonspor karşılaşmaya  iyi başladı, Ekuban'ın kaçırdığı penaltı takımda motivasyon kaybına sebep oldu, Antalyaspor un da direncini artırdı. Akabinde gelen gol soğuk duş etkisi yarattı . Antalyasporlu Ersan ın ikinci sarı dan kırmızı kart görmesi doğru karardı. Antalyaspor on kişi kalınca Trabzonspor oyun üstünlüğünü tekrar ele aldı. Ancak Antalyaspor gol yememek için yoğun mücadele verdi,  İkinci yarı da dahil olmak üzere neredeyse defansta  hiç hata yapmadılar. Trabzonspor yoğun ve yer yer baskılı oyundan sonuç alamadı. Nwakaeme, Ekuban ve Abdulkadir Ömür geçtiğimiz sezon ki performanslarını hatırlar gibi oldular. Uğurcan Çakır ın kapattığı yerden yediği golde biraz hatasının olduğunu düşünüyorum. 

Öyle enteresan bir karşılaşma oldu ki, üç farklı kırılma noktası oldu. 

Ekuban'ın kaçırdığı penaltı, gol ile sonuçlansa rakip bu kadar savunma yapmayabilirdi.
Ersan kırmızı kartı görmese, oyun daha dengeli olup Trabzonspor oyuna bu kadar hakim olmayabilirdi. Skor üstünlüğü de ev sahibi lehineydi. 
Gökdeniz boş kaleye golü atsa, pozisyonun devamında Afobe' nin golü olmayabilirdi.
Sonuç olarak ;
İstatistiklerin açık farkla Trabzonspor lehine olmasına rağmen galibiyet alamaması taraftarların da oyuncuların da moralini bozdu 

Abdullah Avcı, eldeki malzemeyi en verimli şekilde kullanmaya çalışıyor. Mevkisi ön libero olan yeni transfer Berat'ı takıma işlediğinde orta alanda daha aktif ve topa hakim olan bir göbek oluşacağını, forvet hattını besleyen bir oyun formatı meydana geleceğini düşünüyorum. 

Devre arasına kadar Trabzonspor’u sabırlı bir şekilde izleyelim ve bekleyelim.