Başkan adaylığı kirli oyunlar ile engellenen Selçuk Aydın, süreç ile alakalı olarak açıklama yaptı.

Selçuk Aydın'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Türkiye Boks Federasyonu 5. Olağan Genel Kurul sürecinde, mevcut başkan, yönetim kurulu ve kirli ittifakları tarafından  Ana Statüye aykırı ve hukuksuz bir şekilde adaylığımız engellenmeye çalışılmıştır, bu nedenle süreç tarafımızca yargıya taşınmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.

  Gelişmelerle ilgili olarak Avukatımız Sn. İsmail özgün bey aracılığı ile hazırladığımız bildiriyi sizlerle paylaşıyorum.

Malumunuz olduğu üzere; Türkiye Boks Federasyonuunun 5. Olağan Genel Kurulu öncesinde yaşanan hukuka aykırılık ve usulsüzlükler sebebi ile Genel Kurul’ un İptali ve Tedbiren Durdurulması amacı ile Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ nde tarafımızca dava açılmıştır. Açılan dava ile alınmış olan tedbir kararı neticesinde Türkiye Boks Federasyonu’ nun 5. Olağan Genel Kurulu icra marifeti ile durdurulmuş ve salona hiçbir delege alınmamıştır. Yaşanan usulsüzlüklere karşı alınmış olan bu karar Türkiye Boks tarihinde bir ilktir. Federasyon yetkilileri tarafından karara itiraz edilmişse de itirazları reddedilmiştir. 

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesinde açmış olduğumuz davaya ek olarak Ankara 14. Sulh Hukuk Mahkemesinde Federasyon seçimlerinde yapılmış olan usulsüzlükler ve mahkeme kararını tanımadan yapılmış olan hukuksuz Genel Kurul ile seçilen yönetimin görevine devam etmesini engellemek amacı ile Federasyon Yönetimine kayyum atanması talepli ikinci bir dava tarafımızca açılmıştır. Açılan davada Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden yapılan seçime ilişkin tutanaklar istenmiş ve alınan tutanaklar dosyaya kazandırılmıştır. 

Hukukçularımız tarafından dosyadaki tutanaklar incelenmiş ve divan kurulunun oluşturulmadan ve çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığı tespit edilmeden alelade bir toplantı yapılmış olduğu tespit edilmiştir. 

Ankara 14. Sulh Hukuk Mahkemesi’ nde 08.02.2022 tarihinde yapılmış olan duruşma dosya hakiminin doğum izninde olması sebebi ile 29.03.2022 tarihine ertelenmiştir. 29.03.2022 tarihinde yapılacak olan duruşmada dosyanın Spor Hukuku ve Dernekler Hukuk Bilirkişisi’ ne verilerek bilirkişi raporu alınması ve akabinde dosyanın karara çıkmasını beklemekteyiz. 

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ nde açmış olduğumuz davanın duruşması ise 17.02.2022 tarihinde yapılacaktır. 

Sonuç olarak tarafımıza yapılmış olan hukuksuzluklara karşı mücadelemiz devam etmekte olup yolun sonunda Federasyon Koltuğunu usulsüz bir şekilde işgal eden şahıslara karşı zafer elde edeceğimiz konusunda hiçbir şüpheniz olmasın. Saygılarımla."