Trabzonspor Abdullah Avcı ile önce travmadan çıktı, ardından zirvede ayak seslerini yükseltti. Trabzonspor’un geçmişte sıradan diye tabir edilen maçlarda kaybettiği puanlar ligde kaderini belirlerken, şimdi zirveye adım adım, ne yaptığını bilerek ve her şeyden önemlisi sabırlı bir şekilde yürüyor.

Takım savunmasını bloklar arasında yardımlaşmayı başarıyla uygulayıp, bunu her hafta üzerine koyarak başaran Bordo Mavililer, kupadan sonra sıkıştırılmış maç trafiğinden ceza almadan çıkmasıyla çıtayı yükseltti. 

Trabzonspor için en zor ve sıkıntılı süreç bu hafta başlıyor. 

Gaziantepspor maçını kayıpsız geçmesi halinde moral motivasyonunu üst seviyeye çıkartacak olan Bordo Mavililer Başakşehir maçından sonra da final haftalarına başlıyor. Her maçı tek tek düşünmesine rağmen ligde kalan maçların zorluğuna kayıtsız kalmayacak olan Abdullah Avcı ve öğrencileri her maçı kafalarında oynamak yerine sahada oynamak zorundalar. Çünkü Trabzonspor’un bundan sonra ki rakiplerinin sadece isimleri değişik olacak amaçları ve yapmak istedikleri ise bir birinin kopyası olacak gibi duruyor.

Yeni transferlerin uyum süresinde sıkıntı yaşamaması, Yunus Mallı’nın henüz süre almamasına rağmen kenarda yeni güç olarak durması, tamamlayıcı oyuncu sayısında ki artış Avcı’nın elini daha da güçlendirecek gibi duruyor. Kupada olmadığı için her haftaya tekrar yaparak hazırlanacak olan Trabzonspor’da futbolcuların düşünce birlikteliği içinde olması Hüseyin Türkmen’in hiç te alışık yerde oynaması ile bir kez daha ortaya çıktı. 

Zirve yarışını ligin sonunda nerede bitireceği şimdiden belli olmayan bu takımın gelecek sezon ortaya koyacağı mücadele ve hedefin müjdesini bugünden vermesi bana göre en önemli gelişme. Bundan sonra ligin sonuna kadar oynadığı futboldan keyif alacağımız bir takım izleyeceğiz.

Bu nedenle seriye selam, yola devam…