Trabzonspor oyuna yoğun pas trafiği ile başlıyor gibi görünse de ceza sahasında pozisyon üretmede büyük sıkıntılar yaşadı. Özellikle Yusuf'un sahanın her alanında mücadele etmek zorunda bırakılmasına  kanatlarda Kamil'in zayıf oyunu ile Abdülkadir Ömür'ün etkisiz oyunu eklenince Trabzonspor pozisyon üretemedi. Amiri'nin yanlış yerde oynatılmasından  tutun Nwakeme'nin etkisiz oyununa kadar Trabzonspor çok kötü bir ilk yarı oynadı. Alanyaspor önde savunarak Trabzonspor'u kitledi. 

İkinci yarıda kazanılan penaltıyı penaltılarla arası iyi olmayan Rodallega gayri ciddi kullanınca rakip ilk atağında tokat gibi bir golle skoru yakalıyordu. Rodallega sadece takımına değil camiaya da saygısızlık etti. Oyunun devamında gereksiz şekilde panikleyen Trabzonspor büyük takıma yakışmayacak vaziyette kötü oynadı. Oyuncu değişikliklerinde de yanlış tercihler oyunun kopmasına neden oldu. Özellikle sağbeke stoper Hüseyin'i çekmek büyük bir hataydı. Eksik olabilirsin ama mevkisinde oynamayan oyuncuları denemek skor olarakta geride olunca oyundan kopmana neden olur. Nitekim ikinci golü ve daha fazlasını kaçıran Alanya oldu.

Alanya'da Ozan ve Ceyhun Sosa ve Yusuf'u etkisiz kıldılar. Defansta Coulker hatasız oynadı. Campos Trabzonspor'un sağ tarafını iyi yıprattı. Trabzonspor'un gelecek maçlarındaki teknik ve taktik çok önemli olacaktır. Görünen o ki Trabzonspor sert bir düşüş içinde. 

Dipnot:Hakem oyunu çok fazla durdurunca maç daha da çekilmez oldu.