2019 yılında 6 Nisan ve Eylül aylarında sigara fiyatlarına zam gelmişti. Yeni zam da çok gecikmeden kapıyı çaldı mı? 

Sigara ne kadar zamlandı! Ne kadar oldu? 2020 yılbaşında sigaraya ne kadar zam gelecek? Sigaraya ne kadar zam geldi? Hangi markalar sigaraya zam yaptı. Tüm bu soruların cevabını haberimizde alabileceksiniz. 

Sigaraya gelen zamlar, insanların canını yaksa da sigara zamlanmaya devam etmekte. Peki, zam gelen sigaralar hangileri? Sosyal medya da söylenen sözlere göre 2020 de sigaraya %30 oranında zam geliyor. Sosyal medyada, 5 Ocak 2020 yılında zam geleceği konuşulmaktaydı. Ama şuan net bir açıklama gelmemiştir. Açıklamaların geleceği konusunda herhangi net bir tarih gelmese de ileri ki zamanda yeni açıklamalar gelebilir. 

Peki, 2020 yılında sigaraya ne kadar zam gelecek?  

Geçen yıl 6 nisan ve Eylül aylarında sigaraya zam gelmişti. Yeni zam da çok gecikmeden kapıyı çaldı. Temmuz ayı sonunda ise sigara markalarında yapılan 3 liralık zammın ardından daha 1 ay bile olmamışken tekrardan 5 liralık bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası isyan eden tiryakiler tepkilerine devam ederken 2020 Ocak ayı itibariyle sigaraya yaklaşık olarak %30 oranında zam gelebileceği iddialarını duyan tiryakiler adeta çıldırmış durumdadır. Sosyal medya da tepkiler çığ gibi artsa da yapılan son zamların ardından, bazı sigara gruplarına yapılan zamdan sonra diğer sigara grupları da zam geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapmasa da mahalle bakkalları sigara almak isteyen vatandaşa "kalmadı" demeye başlamıştır. 

2020 yılı gelmeden yapılan zamlar geldi bile. Zamlar insanları çıldırtsa da herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Resmî açıklama yapılacak gibi gözükse de herhangi net bir şey söylenmediği için sigara fiyatları konusunda da net bir şey diyemiyoruz. 

İşte, Zam Geleceği İddia Edilen Sigaralar...

Bugün bir Parliament marka sigara fiyatı 18.5 TL. Eğer iddia edilen zam oranları uygulanırsa bir parliament marka sigara fiyatı 32.00 TL'ye kadar çıkacak. Yani bu demek oluyor ki, eğer zam gelirse bugünkü sigara fiyatlarının iki katı fiyatına satışa sunulacaktır. İşte, zam geleceği iddia edilen sigaralar...

  • Marlboro: 30,00 TL
  • Murattı: 25,00 TL
  • Parliament: 32,00 TL
  • L&M: 23,00 TL
  • Lark: 24,00 TL
  • Chesterfield: 23,00 TL
Editör: TE Bilişim