Trabzonspor gerçektende çok enteresan bir takım!
Öyle ki kendisi için zor gibi görülen rakipleri kolay ekarte ederken, kolay gibi görülen rakipler karşısında da hiç olmadık hayal kırıklıklarını sevenlerine yaşatması bize böyle bir tespit yapma imkanını sağlıyor.

Colman, Zokora ve Maoluda gibi takımın önemli dişlilerinin olmadığı bir zamanda, Hami Mandıralı ‘ kalan sağlar bizimdir ‘ ilkesiyle elinden gelenin en iyisiyle; kendisine ve takımına amaç edindiği ‘ Avrupa Kupalarından ‘ en azından birine katılım hakkını elde etmek için farklı bir takım formatıyla ağırladı son haftaların çıkıştaki Ankara ekibini.

Yanılmıyorsam Mehmet Özdilek ‘ Ersun Yanal’a ‘ ait üst üste beşte beş maç kazanma rekorunu egale etme şansını bu akşam elinden kaçırdı!

Ve yine Mehmet Özdilek ilk defa Avni Aker’de bu kadar sönük bir futbol performansı gösteriyordu, başında çıktığı takımlar içinde.

Aslında karşılaşmanın ilk yarısı kaydedilen penaltı golü dışında her iki ekip adına da yaratıcılıktan uzak geçti.
Özellikle Trabzonspor ilerde topu Emre Güral’a bir türlü taşıyamazken, rakip ise ayağa paslarla daha olgun ataklarla kaleci Onur’u yoklamaya çalışıyordu, cılızda olsa bu ataklar!

Tabi Mehmet Özdilek’in bir şanssızlığı da oyun planı adına, beklenmedik zorunlu sakatlıkların değiştirdiğini gözden kaçırmamalıyız diye düşünüyorum.

Bosingwa’nın kendi çabasıyla kazandırdığı penaltı sonrası Adrian’ın güzel bir vuruş sonrası golüyle biraz olsun rahatlaması gereken Trabzonspor’un, bu durgunluğu Yusuf ve Henrique’nin oyuna katılımlarıyla bambaşka bir Trabzonspor izlemimize neden oldu diyebiliriz.

Bu zaman dilimlerinde Hami Mandıralı hem oyunu zor olmaktan kurtarırken, hem bu sayede Özer ve Olcan’ın oyuna daha bir gülümsemesini sağlamış oldu ki özellikle Özer Hurmacı futbolun şiirsel yönünden enstantaneler sunuyordu, bayan futbolseverlerin futbola kattığı güzelliklere nazire yaparcasına.

Belki abarttığımı düşünenler olabilir, ancak gelecek sezon güzel bir kadro mühendisliğiyle Özer Hurmacı ve Olcan Adın ve / ve de Onur Kıvrak’ın başrol dağılımı başta olmak üzere, seneye fırtına futbolumuzun bu fakirleşen makus talihini değiştirecek adayların başında gelebilir.

Kısacası Hami Mandıralı ile eksik yönlerine rağmen yürüyen Trabzonspor’u aldığı bu çok önemli ‘ üç puandan dolayı ‘ tebrik ediyorum…