Ofisin şık bir görselliğe sahip olması için dekorasyonun abartılması, çalışanların psikolojinin bozulmasından ve rahatsız çalışma ortamı sebebiyle iş verimliliğinin düşmesine neden olur. Resmi bir görünüm oluşturmak için ofis iç mimari uygulamalarının abartılmasıysa oluşan soğuk ortamın, müşteriler üstünde negatif etki bırakmasına yol açar. Ergonomik ve fonksiyonel kullanımıyla iş verimliliğini arttıran ofis dekorasyonu, her zaman için müşteri algısını da düşünerek ferah ve şık bir çizgiye sahip olacak şekilde yapılmalıdır. Abartıdan her zaman için uzak olması gereken ofis tasarım uygulama maliyetini arttıracak her türlü aşırılıktan kaçınılmalı, küçük dokunuşlarla hem görsel hem işlevsellik anlamında büyük farklar yaratacak düzenlemeler üstünde durulmalıdır.

Firmaların faaliyet gösterdiği sektör ve ayrıca müşteri portföyü, ofis tasarımlarının niteliksel ve niceliksel özelliklerini etkileyen en önemli faktörlerdendir. Bu sebeple iç mimarlık ofisleri İstanbul öncelikle firmanın çalışma sektörünü incelemekte, işletmenin genel müşteri profilini çıkartarak bu profilin estetik anlayışına endeksli tasarım seçenekleri üretmeye çalışmaktadır. Müşterilerin yaşı, ekonomik düzeyi, sosyal çevresi gibi pek çok farklı etkenin dikkate alınması durumunda ilk bakıştan itibaren olumlu izlenim bırakacak ofis tasarımlarının geliştirilmesi çok daha kolay olacaktır. Çalışma alanına uygun fikirler geliştiren iç mimarlar, müşteriler kadar çalışanların iş verimliliğinin artmasını sağlayacak iç mekân çözümleri sunmaya çalışır. Zira çalışan psikolojisinin tamamen göz ardı edildiği ofis tasarımları iş verimliliğinin düşmesine ve firmanın günlük işlerinin daha da uzun sürede tamamlanmasına neden olmaktadır.

Ofislerin iç mekânsal problemlerini gidermek için mimari çözümlere başvurmak dendiğinde her ne kadar akla mobilyalar gelmesine rağmen aslında mekânı bir bütün olarak görmek gerekiyor. Sadece en pahalı ofis mobilyalarının kullanımıyla ofis işlevsellik kazanmadığı gibi, bu mobilyaların uyumlu bileşenlerle kullanılmaması durumunda da istenen görsellik oluşturulamamaktadır. İç mimarlar zaten gerektiğine firmalar için özel olarak mobilya tasarımı dahi yapabilmektedir. Ergonomi, akustik, ışıklandırma, estetik, renk kontrastı, fonksiyonellik gibi unsurlar üzerinde durulması halinde zaten en uygun ofis mobilyaları seçilecektir. Çalıştığınız firmanın tüm bunları en baştan planlanan bütçeyi aşmadan gerçekleştirmesi içinse mutlaka deneyimli şantiye ekiplerine sahip firmaları tercih etmelisiniz.