Öncelikle ben bu Robben’i ellerim alkıştan patlayana kadar tebrik etmek istiyorum. Madem futbol global ve evrensel bir oyun: Bende o zaman futbola sanki bugün başlamış gibi, hala o iştahını koruyan böyle bir futbol emekçisini takdir etmeyi futbola karşı ulvi bir görev sayarım sevgili dostlarım…
Dün akşam maça dair söylenecek en doğru söz ‘’ yine sistem kazandı ‘’ şeklinde olacaktır.
Abdullah Avcı neyi düşündü bilemiyorum, fakat Selçuk İnan tercihsizliği, Brezilya yolculuğu esnasında başını çok ağrıtacak gibi. Yeni bir kadro yapılanmasının içinde olmanın handikapını zaten yaşayan takımımızda, birbirini iyi tanıyan oyuncuları beraber oynatmamak, oynatamamak ne derece doğru olur, bunun takdirini hocaya bırakıyorum.
Ne Emre, ne Mehmet Topal bu kadro seçimi içinde, milli takıma pozisyon anlamında üretkenlik getirecek hiçbir kazanımın içinde olamazlar. Onlar oyunun daha çok kendi yarı sahamıza yığıldığı zaman, oyunu kontrol altında tutabilecek meziyetlere sahip oyuncular.
Selçuk İnan’ın yapacağı araya isabetli paslara o kadar ihtiyacımız vardı ki dün akşam, bunu hoca bir türlü göremedi.
Rakibin son zamanlarda ki içinde bulunduğu sıkıntıdan olsa gerek, bu maçı kafamızda alırız gibi bir yanılgıya düştük. Lakin karşındaki rakibin her şeye rağmen Hollanda olduğunu unutmamalıydık!..
Fakat rakibin defans zaafını göremememiz ve bunun üzerine gidemeyişimiz, dün akşam en azından bir beraberliğimizin heba olmasına neden oldu.
Araya atılacak isabetli ara toplarla biz aslında Hollanda’ya bir kâbus yaşatabilirdik, fakat olmadı, olamadı.
Kalede Tolga mı, Mert mi?
Milli takımda en sorunsuz bölgeye nedense huzursuzluk vermek için elimizden geleni yaptık. Görüldü ki Tolga yediği gollere rağmen, milli takım kalesini layıkıyla koruyacağını kanıtlamıştır. O gollerde yapacağı hiçbir şey yoktu ve birçok pozisyonda da arkadaşlarına da güven verdi, oyuna tutunmaları anlamın da.
Her şeye rağmen bu milli takım bizim milli takımımız ve ileriye dönük klasik o kara tablo çizimlerine asla itibar etmeden, destek vermeliyiz tüm enerjimizle.
Türk futbolunun içinde bulunduğu durum malum!
İşte milli takımda bu durumların en belirgin aynası olmakta, bir şeyleri açık ve net görebilmemiz için.
Hangi kadroyu kurarsak kuralım, ben diyorum ki; önce sokağımızın önünü temizlemedikçe, başarı bize hep kaf dağının arkasındaki umutlar kadar uzak olacaktır.
Çünkü Türkiye her alanda büyük bir imtihan veriyor.
Ölümler, sabotajlar…
Hepsi bizim biraz kendimize çeki düzen vermemize neden olacak hatırlatmalar yığınıdır.
Ve her ölüm erkendir aslında…
Ediz Bahtiyaroğlu ve AfyonKarahisar ve/ ve de daha öncesindeki elim ayrılıkların böyle zamansız olmaması için en kalbi dua ve temennilerimi sunuyorum…

Hasan Akbaş
08/09/2012