Uzun yıllar unutulmayacak bir maç izledik. Trabzonspor  Fenerbahçe karşısında belki de tarihinin en farklı galibiyetini kaçırdı dersek yanlış söylememiş oluruz. Karşılaşmanın tamamında oyunun hakimi Trabzonspor du, Yusuf Abdülkadir ve Pereira 'nın müthiş oyunu galibiyetteki en etken isimlerdi. Kaleci Uğurcan kalede yorulmasa da çok  önemli bir kurtarış  yaptı.  Rodellage kaçırdığı penaltı dan sonra motivasyon düşüklüğü yaşadı kendini oyuna vermekte zorlandı. Yusuf ve Abdulkadir uzun zamandır etkisiz ve tutuk oyunlarına bu maçta son verdiler, Abdulkadir sağ kanadı çok iyi kullandı bilek hareketleri ve yaptığı  ara paslar Fenerbahçe savunmasını darmadağın etti. Yusuf ve Parreira 'nın akıllıca paslaşmaları  ikinci golü de beraberinde getirdi. Gölü atan Novak 15 dakika içinde iki net pozisyonu da kaçırdı. Sosa 'nın attığı gol tekniğine yakışacak şekildeydi, topu aldı düzeltti köşeye vurdu. 

Karşılaşmanın son on dakikası Fenerbahçenin etkili olduğu dakikalardı, Frey in golü  ve direkten dönen iki top maçın kaderini değiştirebilirdi. 

Ünal Karaman Galatasaray karşılaşmasında da olduğu gibi bu karşılaşmada da oyuncuları iyi motive etmiş ancak son dakikada oyuncu değiştirme huyundan vazgeçmeli, ayrıca Takımın penaltı kullanacak oyuncusu daha teknik olan Sosa olursa daha doğru olur.  

Fenerbahçe'de takımdaki en etkili isim kaleci Harun du, penaltı dahil yaptığı kurtarışlar Tarihi hezimeti önledi.