Trabzonspor geçen hafta yaşanılan olumsuz sonuçtan sonra bir de üstüne kupadan elenince eleştiriler giderek arttı. Orta sahadaki kötü futbol bütün takımın dengesini bozuyor. Beklerde yetersiz olunca sağ ve sol açıktaki oyuncularla, forvet bundan olumsuz etkileniyor. Bu orta saha oyuncuları ile ileri uç oyuncularını beslemek kolay değil. Trabzonspor'un mevcut durumdaki en iyi oyuncuları Nwakaeme, Ekuban ve Hugo diyebiliriz. 

Transferde yapılan yanlışlara değinmek gerekirse alınan oyuncular takıma hiç fayda vermedi. Hugo dışında transferde tutan oyuncu yok. Hep söylüyorum Trabzonspor alacaksa Kuzey ülkelerinden oyuncu almalıdır. Onların adaptasyonu daha kolay olurdu. Geçmişte gelen oyunculardan Symkowiak ve Vugrinec buna iyi örneklerden bazıları. Mesele bu sene Brezilya'dan alınan Hugo dışındaki Flavi ve Marlon yeterli değiller. 

Maçta ilk yarının ilk 15 dakikasında etkisiz bir Trabzonspor izledik. Topla daha çok oynayan taraf Rizespor'du. Maça etkisiz başlayan Trabzonspor pres uygulamaya çalıştı. Fakat Rizespor pres altında etkili paslarla ileri kolay çıktı. Ortasahada Baker yine etkisizdi. Rizespor'un penaltısı hakemin uydurmasında başka birşey değil. Vara dahi gitmeyen hakem Trabzonspor'un daha da hırslı olmasını sağladı. Ortasahada oynayan Flavio, Abdülkadir ve Baker hep aynı tip futbolcular. Bu ilerleyen haftalar için endişe verici bir durum. Baker yine etkisiz ve kötü bir futbol oynadı.

İkinci devrede rakibini presle ve etkili oyunuyla boğan Trabzonspor'da hücum opsiyonlarını arttırmak zorunda. Pas oyununda etkili olmak zorunda. Bu maçta bütün oyun yine Nwakaeme'nin üzerine yıkıldı. Zaman zaman Ekuban'ın bireysel çabaları var. Yine Djaniny'nin istekli futbolu skorun 2-1'e gelmesini sağladı. 90 dakika süresinde düşük kadro kalitesine rağmen Trabzonspor'un oynadığı skora etki etmeyen baskılı futbol maçın kazanılmasını sağladı. Neticede Trabzonspor çok etkili olmasa da hakeme rağmen maçı söke söke aldı.