Futbolda bir deyim vardır: Kadronu kur şampiyon ol!

Trabzonspor’da 2010-11 sezonunun ardından ilk defa böyle bir kadro kuruyor, hele gençlere yoğunlaşması oldukça hoşuma gidiyor.

Ümit milli-021 kategorilerinde ne kadar yetenekli futbolcu varsa alınmalarını doğru buluyorum.

Hatırlıyorum da Jupp Derwall döneminde 14 yıl aradan sonra şampiyon olan Galatasaray mutlu sona bu yolla ulaşmıştı.

Düşünün 20 futbolcu alıyorsunuz ve 10 tanesi tutuyor, daha ne istersiniz?

Kayserisporlu Deniz Türüç ve Beşiktaş’ın eski futbolcusu Cenk Tosun’un bonservis bedellerini hatırlarsak Trabzonspor’un ne kadar doğru yolda olduğunu daha iyi kavramış oluruz.

*

Transferde bahsi geçen futbolculardan Ahmet Canbaz ve Adebayor güçlü fiziğe sahip oyunculardır. Canbaz Trabzonspor’a katkı sağlar, Adebayor’u Gekas’a benzetiyorum,   1 yıl adam gibi oynasa yeter amaaa Trabzonspor yine de tek forvetle kalmamalı çünkü büyük takımların santrafor sayısı fazla olur, Trabzonspor’unda öyle olmalı.

Murat Cem Akpınar’ın neler yapabileceğini bilemiyorum, bu nedenle afaki konuşuyorum, belki çocuk kampta parlayacaktır kim bilir, o zaman sayı biraz daha aşağıya çekilebilir.

Bir noktayı da önemle hatırlatmak istiyorum, Trabzonspor’un forveti Türkiye’nin en hızlı forvetidir, bu nedenle onlara ayak uydurabilecek santraforların tercih edilmesini daha doğru buluyorum.

*

Şimdi gençlerden bahsettik ya, bu sayı yükselecekmiş, edindiğim bilgilere göre 5 takviye daha yapılacakmış, ayrıca 4 hazır futbolcu da alınacakmış. Bu çok iyi olur çünkü bir önceki sezon ligi şampiyonun 6 puan gerisinde tamamlayan Trabzonspor 40 yıl beklediği hayaline şimdi kavuşabilir zira Abdülkadir ve Yusuf’un da 1 sezon daha kalacağını düşünürsek, ne olacaksa bu sezon olmalıdır diyebiliriz çünkü bu futbolcuları elinizde daha fazla tutamayacaksınız!