Sonbahar yorgunluğu nasıl geçer? Mevsim geçişinde enerji artıran bitkiler, otlar ve besinler en büyük yardımcınız olacak!

SONBAHAR YORGUNLUĞUNA NE İYİ GELİR?

Hızlı tempolu dünyamızda, birçok insan enerjisini artırmak için farklı yollar dener. Enerji seviyeleri tükendiğinde, çoğu kişi yorgunlukla mücadele etmek ve enerjilerini artırmak için hızlı bir çözüme başvurur. Peki, mevsim geçişi yaşadığımız bugünlerde sonbahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Hangi bitkiler ve otlar yorgunluğa çaredir? İşte, sonbahar yorgunluğu nasıl geçer sorusunun yanıtı…

İşte, Doğal, Uzun Süreli Enerji Sağlayan 8 Bitki ve Baharat!

1. Morsalkım

Morsalkım bitkisinin çok yönlü faydaları vardır. Asya’da uygulanan Ayurveda tıbbında çok meşhurdur. Hint ginsengi ve kış kirazı olarak da geçer. Bitkinin kökleri, yaprakları ve gövdeleri birçok sağlık yararı için kullanılır. Bu bitki, vücudun strese uyum sağlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu iç koşulları korumaya yardımcı olur.

2. Acı Biber

Arnavut biberi veya acı biber de 'sonbahar yorgunluğu nasıl geçer, yorgunluk nasıl geçer?' derdine hızır gibi yetişir. Kapsaisin adlı madde vücudun ısısını yükseltir. Mide ve bağırsak sağlığına iyidir. Kapsaisin, kan damarlarınızı genişletmeye yardımcı olan nitrik oksit salınımını uyararak dokulara sağlıklı kan akışını destekler. Bu da enerjiyi artırır.

3. Tarçın

Tarçın, sağlık açısından bir hazine olan iltihap giderici ve antimikrobiyal özellikler içerir. Gün boyu ruh halini ve zihni korur. Kan şekeri seviyelerini dengeler.

4. Ginkgo Biloba

Sonbahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Sonbahar aylarında enerjiniz düştü mü? Ginkgo Biloba bitkisinin yapraklarından elde edilen bitki özlü ürünler, beyin fonksiyonunu destekler. Kan akışını iyileştirme, dokuları koruma, sağlıklı yaşlanmayı teşvik etme ve hafızayı ve konsantrasyonu geliştirme konusunda etkilidir.

5. Ginseng

Dünyadaki en popüler şifalı bitkilerden olan Ginseng de yorgunluğa iyi gelen bitkiler arasında popülerdir. Odaklanma, hafıza, stres ve enerji kaybı sorunlarına iyi gelir.

6. Yeşil Çay

Birçok Asya kültüründe temel bir malzeme olan yeşil çay, kateşinler ve diğer polifenoller bakımından zengindir. Tansiyona ve kan dolaşımına bire bir faydalıdır. Mevsim geçişlerinde hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Enerji düşüklüğüne iyi gelir.

7. Nane

Nane, akıl yürütme ve problem çözme becerilerini geliştirirken hem uyanıklığı hem de hafızayı destekler. Nanenin bir faydası da yorgunluğa iyi gelmesidir.

Editör: Didem Bektaş