Yusuf Yazıcı’nın gidişiyle Trabzonspor’un ahenginin bozulacağını dile getirmiştim ve  ardından şampiyon olacağı sezonda iddiasının kalmayacağını da.. Bu nedenle Kasımpaşa maçının beraberlikle sonuçlanacağını tahmin etmiştim. Hem de  sezonun kalite bakımından vasat takımına karşı. Bilmem ki diğer maçlarda hali ‘nece’ olur.      

Yazıcı Trabzonspor’un önemli bir ismiydi. Kilit ismi, maestrosu, beyniydi diyebiliriz. Orta alanla forvetin arasını kuran çöpçatanı gibi bir rolü vardı. Yerine alınacak ismin de böylesi kritik bir görevi yerine getirebileceğinden şüphelerim vardı. Ve geldi, şüphelerimde de haklı çıkardı. Daha alışacakta, verim vermeye başlayacakta o zamana kadar sezon biter. Bu nedenle Yusuf’un hele ki böyle bir sezonda gidişini hiç doğru bulmadım.

Bordo mavililer onun yokluğunu daha ilk maçta hissetmeye başladı bile. Kasımpaşa mücadelesine  4-2-3-1 gibi saçma bir sistemle çıkarak esemedi. Madem çıktı bari  ortasında SOSA olsaydı..

Obi ise sudan çıkmış balık gibi gezinip durdu. Alışma dönemi uzun sürecek gibi. Şayet bu süreç uzarsa vay Trabzon’un haline! Abdülkadir Ömür ile Yusuf Sarı’yı da birlikte görmeye şaşırdım. Bu çocukların ikisi bir arada olmuyor. Ömür’’ün ayakları sürekli sağa kayar gibiydi. Sanki yerini yadırgamış bir hali vardı. Zaten çektikleri şutlar da birer bisküviyi kıramayacak zayıflıktaydı.  

 Abdulkadir Parkmak’a  gelince, ona bir anlam veremedim. Oyunda hiç yoktu. Yazıcı’nın yokluğunda ne yapacağını şaşırmış gibiydi. Orta sahanın en sıkıntılı zamanında oyunda olmayışı bölgenin çökmesine sebebiyet verdi.

Maç boyunca önüne düz oynaması takımı sıkıntıya soktu.  Obi ile el ele gezmeleri de cabası.  Ne yaptığını bilmeyen Parmak’ın  bir an önce toparlanması lazım çünkü kilit bölgede Trabzonspor’un ona ihtiyacı var. 

Daha ağır eleştiriyi ise Ekuban’a yapacağım..  11’de olmamasına şaşırmıştım fakat oyunu girdikten sonraki haline daha çok şaşırdım. Beni çok sinirlendirdi.. Sanki Sorluht’u kıskanmış gibi bir hali vardı. İki net pası vermemesini başka kelimelerle açıklayamıyorum. Şayet o topları vermiş olsaydı kötü Trabzonspor sahadan 3 puanla ayrılabilirdi. 

Umarım Ekuban bencil oyununu sürdürmez yoksa takıma yararından çok zararı dokunur.                                              

NOT: Trabzonspor’un çok ciddi bir 6 numara eksikliği var. İyi bir 6 numara ilaç gibi gelecek. Onazi’nın sakatlığı, Obi’nın formsuzluğu takımı sıkıntıya sokuyor. Hazır bir 6 numara tüm dengeleri değiştirebilir.