Deplasmanda olmasına rağmen karşılaşmaya hızlı başlayan  ve baskılı oynayan taraf Trabzonspor du, ilk 15 dakika Trabzonspor topa daha hâkim ne yaptığını bilen bir oyun sergiledi. Bu baskılı oyun 25. dakikadan sonra sona erdi Beşiktaş oyuna ağırlığını koydu Trabzonspor biraz geriye çekildi Beşiktaş'ın ataklarında defans oyuncuları başarılıydı özellikle Zargo Toure yerinde müdahaleler yaptı kademede çok başarılıydı. Nwakaeme nin direkten dönen pozisyonu ve Rodellage nin ilk yarının uzatma dakikalarında attığı gol ilk yarının görüntüsüydü. 

ikinci yarıya Yine Fırtına gibi girdi Trabzonspor 48 de Nwakaeme nin soğuk kanlı ve estetik golü ikinci golü getirdi. ikinci golü kalesinde bulan Beşiktaş daha hırslandı, Trabzonspor'un üzerine  yüklendikçe defansta hatalar meydana geldi, bu hatalardan birinde Beşiktaş fırsatı golle değerlendirdi . Şenol hocanın Caner ve Gökhan ı oyuna alarak yaptığı iki oyuncu değişikliği oyunun seyrini değiştirdi ve Sosa nın talihsiz sakatlığı ve ekabindeki zorunlu oyuncu değişikliği Trabzonsporun hücum gücünü iyicede azalttı. Beşiktaş ın attığı gol VAR a takıldı.  Uğurcan güzel kurtarışlar yaptı, Gökhan Gönül ve Caner in oyuna katkısı oyundan düşmüş  Beşiktaş' ı ayakta tuttu. Uzatmaların son dakikasında karambol den Mustafa Pekdemet in golü skoru belirledi.  

Ünal hoca yı ve Şenol hocayı tebrik etmek gerek sezonun en akıcı ve heyecanı yüksek sevide ki karşılaşmasını izledik. 

Hakem mükemmel bir yönetim gösterdi, oyunun hakkını verdi. Oyuncuya taviz, tolerans tanımadı . Oyuncuların itiraz etmesine de fırsat vermedi.