Elon Musk'ın şirketi SpaceX, gelecek yıl DOGE-1 adlı uyduyu Ay'a götürmeyi planlıyor. Bu durum Dogecoin fiyatlarını nasıl etkiler?

Elon Musk, Dogecoin ile finansmanı sağlanan DOGE-1 isimli uyduyu gelecek yıl SpaceX ile Ay'a götürmeyi planladığını açıkladı.

Son dönemde adı gündemden düşmeyen Elon Musk, kripto para birimi olan Dogecoin ile ilgili pek çok tweet atmış ve Pazar günkü show programında bu konuya atıfta bulunmuştu. Musk'ın sözleri Dogecoin piyasasını oldukça etkiliyor. Bugün attığı son tweet de popüler kripto para birimini etkiledi.

Dogecoin fiyatı atılan her tweet sonrasında sert bir şekilde yukarı fırlasa da, son iki günlük düşüşü de gözden kaçmadı. Elon Musk, geçtiğimiz saatlerde Twitter hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Başarılı CEO, gelecek yıl SpaceX tarafından Ay'a götürecekleri uydunun adının DOGE-1 olduğunu ve bu projenin finansmanını Dogecoin ile sağlayacaklarını açıkladı.

DOGE-1 adlı kutu uydunun ödemesi Geometric Energy Corporation adlı bir firma tarafından yapılacak. Uydu, Ay yörüngesinden bilgiler toplayacak. DOGE-1 uydusunun 2022 yılının ilk çeyreğinde Falcon 9 roketine yüklenmesi ve yola çıkması planlandı.

Elon Musk'ın haberleri ile 70 milyar dolarlık piyasa hacmine ulaşan Dogecoin, gelecek yıllarda da bir hayli konuşulacak gibi duruyor. Öte yandan Elon Musk, kripto paralar konusunda dikkatli olunması gerektiğini de söylemişti.

Editör: TE Bilişim