Messi ve Pique hakkında sosyal medyada karalama kampanyası başlatmak için bir firmaya 1 milyon euro verdiği iddia edilen Josep Maria Bartomeu ve onunla birlikte görevde olan üç yönetici hakkında soruşturma açılmıştı. Bugün karar verildi: Bartomeu ve yandaşları gözaltına alındı. Kulübe bağlı ofislerde arama yapıldı.

2014-2020 yılları arasında Barcelona'ya başkanlık yapan Bartomeu, bu sabahki baskınla gözaltına alındı. Sabah saatlerinde ofise yapılan polis baskınında içeriye çalışanlar bile alınmadı.

Mahkeme kararına göre Barcelona'nın eski yöneticileri, görevini kötüye kullanma ve yolsuzluk iddiaları ile suçlandılar.

Barçagate adıyla 1 sene önce başlatılan soruşturmada karar bugün çıktı. Eski yöneticilerin kendi itibarlarını korumak için, aralarında Lionel Messi ve Gerard Pique'nin de olduğu futbolcuları ve yöneticilerine karşı sosyal medya aracılığıyla karalama kampanyası başlattıkları iddia ediliyor.

İddiaya göre 1 milyon Euro karşılığında başlatılan sosyal medya karalama kampanyasına aracı olan firma 13 Ventures idi. Barça'da Bartomeu'nun 2020 yılındaki istifasından sonra yeni başkan seçimleri 7 Mart Pazar gününe ertelendi. Yeni başkanlık seçimlerinde Joan Laporta, Victor Font ve Toni Freixa yarışıyor.

Editör: TE Bilişim