DÜZCE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası, Düzce'de Vali Cevdet Atay'ı ziyaret ile başladı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Spor Hizmetleri Müdürü Gülay Ercan, Muay Thai Büyük Bayanlar Avrupa ikincisi Rabia Çelik ve Kick Boks Büyük Erkekler Dünya İkincisi Ekrem Ahmet Aksan, Vali Atay'ı makamında ziyaret etti.

5-11 Ekim tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası ile ilgili konuşan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Yazıcı, haftanın amacının halkı düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirmek, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklara müsabaka tecrübesi kazandırmak ve ülkede topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sporun hayatın su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez bir olgu olması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Sporun yaşı yoktur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi ama herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Tesislerimiz vatandaşlarımızın, sporcularımızın ve kulüplerimizin hizmetindedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm amatör sporcularımızın ve kulüplerimizin Amatör Spor Haftası'nı kutluyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: aa