Trabzon Üniversitesi logosu kullanılarak, ”iddia” şeklinde verilen “miş, muş” şeklinde ifadelerin yer aldığı haberin ardından HaberTS.com’a konuşan Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Bektaş, içeriğin tamamının yalan olduğunu belirtirken bu iddiayı çürüten ifadeler de kullandı.

Fatih Bektaş,” Biz yüzmede uzaman veren, bu alanda en deneyimli eğitimcilerin bulunduğu fakülteye sahibiz. 1 değil 4 stilde herkesle yarışabilecek bir ekibiz. Ayrıca yüzme hocamız, aynı zamanda milli takımların da hocası. Böyle bir haberin yapılması bize karşı saygısızlıktır. Haberin kaynağına da zarar verir. Önceden böyle değildi. Sonradan böyle olduğu söyleniyor. Yeni değişen yönetmelik yok. Bizim verdiğimiz eğitim sistemi değişmez. Bu uygulamalı bir eğitimdir. Yüzme, suda havuzda öğretiliyor. Dağda, taşta değil. Böyle bir haber yapılmadan önce “iddia” olarak değil de gerçekleri yazmak için Gençlik Spor’a sorabilirler. Bize gelip sorup, gerçekleri öğrenip yazabilirler. Ben sorsalar, yüzme dersinden kalanları söylerdim. Bizde uzmanlık dersinden kalan bir sürü adam var. Ayrıca bir kişinin yüzme biliyor olması bile o dersi geçmesi için yeterli bir sebep değil. 4 stili de bilmesi gerekiyor ki uzmanlık alabilsin.” Şeklinde konuşan Trabzon Üniversitesi’ni karalayan haberi yalanladı.

Fatih Bektaş ayrıca Trabzon Üniversitesi’nde spor fakültesi performans merkezini de hayata geçirerek tarihe geçecek bir işe de imza attıklarını belirtti.

Konuyla alakalı en yetkili ağız olan Fatih Bektaş’ın yalanladığı o içerik;



Editör: TE Bilişim