Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle aldığı 5 maçlık cezası, Tahkim Kurulu'ndan gelen açıklamayla birlikte 4 maça indirildi. Terim'le ilgili PFDK'nın 24 Aralık 2020 tarihli kararına itirazı geçtiğimiz gün Tahkim Kurulu'nca incelendi. Ünlü teknik adam 4 resmi maçta yedek kulübesine ve soyunma odasına giremeyecek ve 42 bin 500 TL para cezası ödeyecek.

Terim'in maç sırasındaki bu hareketleri ile ilgili tekrar toplanıldı ve yeni kararlar alındı. İlk kararda daha yüksek miktarda bir para cezası ve 5 maça giriş yasağı kararı çıkmıştı. Maç görevlilerinin verdiği raporlar incelendi ve bu ifadelerde çelikşi tespit edildi. Düzeltme kararı sonucunda cezalar birleştirildi. GS teknik sorumlusu Fatih Terim'in 5 müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı 4 müsabakaya indirildi. Toplamda 55 bin 500 TL'lik para cezası da 42 bin 500 TL'ye düşürüldü.

Tahkim Kurulu'ndan gelen açıklamada "Rapordaki ifadeler alt sınırdan uzaklaşmayı gerektirecek nitelikte değil" ifadeleri yer aldı. Terim cephesinde başarılı teknik adamın avukatı Rezan Epözdemir, ceza indirimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Epözdemir, "Önceki cezalara göre yeni cezalar bizi tatmin etmedi. Cezanın daha da düşürülmesi gerekiyordu." şeklinde konuştu. Fatih Terim 9 Ocak'ta oynanacak Gençlerbirliği karşılaşması ile kulübeye dönebilecek.

Fatih Terim Neden Ceza Almıştı?

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'ın Fatih Karagümrük'le yaptığı maçın 69. dakikasında Terim'in hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılması olay yaratmıştı. Terim'in maçta bir pozisyona olan itirazı ve ardından hakeme yönelik tepkisinden sonra hakeme kurduğu cümleler tribünlere kadar ulaşmıştı. Bu olayın ardından 22 Aralık'ta Terim'in PFDK'ya sevk edilmesi gündemde yer bulmuştu.